Първа инвестиционна банка не е стартирала и не предвижда процедура

...
Първа инвестиционна банка не е стартирала и не предвижда процедура
Коментари Харесай

Обявиха голяма наша банка за продан, оттам обаче отрекоха информацията

Първа капиталова банка не е стартирала и не планува процедура по така наречен дю дилиджънс, която е общоприет детайл при покупко-продажбата на структуроопределящ актив, излиза наяве от публично известие на формалния уебсайт на банката.

" Първа капиталова банка не разяснява пазарни клюки, само че поради евентуалното значение на оповестена в „ Капитал “ непотвърдена информация, основана на неофициални източници и в несъгласие с положителните журналистически стандарти, уведомяваме обществеността, че в банката не е стартирана и не се организира процедура по така наречен дю дилиджънс, която процедура е общоприет детайл при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската стопанска система актив. За всяка предходна и бъдеща смяна в структурата на собствеността на банката българската общност е научавала и ще продължи да научава само и единствено посредством формалните ни канали за връзка ", пишат от ПИБ.

От кредитора дефинираха информацията, която беше оповестена през вчерашния ден в медии като " непотвърдена, основана на неофициални източници и в несъгласие с положителните журналистически практики ".

Първа капиталова банка регистрира 18.7 млн. лева облага за първото тримесечие на 2024 година, а за цялата 2023 година е осъществен позитивен финансов резултат от 134.9 млн. лева

Акциите на банката са едни от най-добре представящите се измежду показателя BG BX40 от началото на годината. Само за последния месец те прибавят 73.44% до 4.40 лева, пишат още от банката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР