Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7

...
Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7
Коментари Харесай

Лавров отива другата седмица в Турция за среща с Чавушоглу

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7 април, с цел да разиска по-специално двустранните връзки, обстановката в Украйна, Сирия и Нагорни Карабах. Това заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова и добави, че визитата ще се състои по покана на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

„ По време на контактите се възнамерява да се обсъдят необятен кръг въпроси, на първо място положението и вероятностите на двустранното съдействие в области от съвместен интерес, в това число търговията, енергетиката и туризма “, сподели Мария Захарова на брифинг.

Представителят на съветското външно министерство добави, че срещата ще включва " изчерпателен продан на отзиви по настоящи въпроси от районния и интернационален дневен ред ". Страните ще разработят и " график на двустранните контакти на разнообразни равнища ". За финален път диалозите сред Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу бяха извършени на 15 март. Страните организираха телефонни диалози, по време на които бяха разисквани зърнената договорка, както и двустранните връзки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР