Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че отношенията между Москва

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че отношенията между Москва
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия интензивно затоплят отношенията си

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи, че връзките сред Москва и Рияд " се развиват интензивно ", оповестяват съветските медии.

По време на взаимна конференция със саудитския си сътрудник Адел ал Джубейр, съветският първи посланик акцентира, че Русия счита за доста " значимо " да разисква и да продължава да ползва споразуменията, реализирани през 2017 година по време на визитата на крал Салман в съветската столица.

Лавров добави, че " двустранните връзки се развиват много интензивно във всички направления, нашата съгласуваност и продан на отзиви по интернационалните и районни въпроси също са на доста положително равнище ".

Руският външен министър и Ал Джубейр се очакваше да съсредоточат диалозите си върху стопански въпроси и енергийния пазар, като в същото време обсъдят световните рецесии, в това число Сирия и Йемен.

Интересното е, че Русия поддържа доста положителни връзки и с " кръвния зложелател " на Саудитска Арабия - Иран. А до неотдавна Саудитска Арабия извънредно поддържаше положителни връзки единствено със Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР