Руският ултранационалистически идеолог Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните

...
Руският ултранационалистически идеолог Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните
Коментари Харесай

Дугин застана зад Путин и му се обясни във вярност

Руският ултранационалистически идеолог Александър Дугин, считан за един от най-ревностните поддръжници а офанзивата в Украйна, увери, че остава правилен на Владимир Путин, макар провалянето на Москва в украинския град Херсон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Западът стартира да популяризира фалшив, че аз и съветските патриоти сме се отвърнали от Путин след предаването на Херсон и сякаш сме желали отдръпването му ", написа нощес Дугин в " Телеграм ".

" Да страдаме от загубата на Херсон е едно. Но нашата връзка с главнокомандващия е друго нещо. Ние сме правилни на Путин и ще поддържаме военната интервенция [в Украйна] и Русия до дъно ", прибавя Дугин в известието си.

В петък Дугин разгласява друго известие, в което изглеждаше, че подлага на критика Кремъл след загубата на Херсон. В него той твърдеше, че съветската власт не може да се отхвърля повече от нищо и че " лимитът е доближат ".

Въз основа на това известие американският изчерпателен Институт за проучване на войната уточни в известие, че отдръпването от Херсон е провокирало " идеологически раздор сред фигури, подкрепящи войната, и Владимир Путин ", което може да подкопае доверието в съветския президент.

С вчерашното си известие Дугин се отбрани като написа, че " в случай че имаме недоволства, те са против от членовете на управителния хайлайф, които към този момент бягат и един след различен предават висшия главнокомандващ ".

Той съобщи също, че съветското общество би трябвало да се активизира " духовно и идеологически ", с цел да завоюва спора без потребление на нуклеарни оръжия.

Отстъплението от Херсон, стратегически град в южна Украйна, беше обществено подкрепено от други съветски персони, които обаче упорстват за потребление на най-радикални решения в Украйна. Сред тях са чеченският водач Рамзан Кадиров и ръководителят на паравоенната група " Вагнер " Евгений Пригожин.

60-годишният Александър Дугин от дълго време стартира идеологията на " неоеврезийството " и приканва светът да се освободи от западните отклонения посредством построяването на империя, която обгръща Европа и Азия.

 Доколко Дугин е Виж още

В края на август неговата щерка Даря Дугина беше убита в бомбен атентат покрай Москва. Атаката беше приписана от Русия на украинските служби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР