Руският тръбопроводен монополист Транснефт заяви в сряда, че планира да

...
Руският тръбопроводен монополист Транснефт заяви в сряда, че планира да
Коментари Харесай

Руската "Транснефт" подновява доставките за Унгария, Чехия и Словакия по петролопровода "Дружба"



Руският тръбопроводен монополист " Транснефт " съобщи в сряда, че възнамерява да възобнови изпомпването на нефт през южния клон на тръбопровода " Дружба " в 16.00 московско време, заяви съветската държавна осведомителна организация РИА, представен от Ройтерс.

Игор Демин, консултант на президента на " Транснефт " Николай Токарев, сподели пред РИА Новости, че изпомпването ще стартира първо в сектора " Михалки-Броди ", по-късно в " Броди-Будковци " и по-късно във " Фенешлитка ". Той изясни, че това значи, че Словакия ще бъде първата, която ще получи нефт, а по-късно ще я последва и Унгария.

Според РИА Новости Украйна е удостоверила, че е получила заплащане за преноса на съветски нефт през нейна територия до Унгария и Словакия.

По-рано в сряда унгарската нефтена и газова компания MOL и нейното дъщерно сдружение в Словакия Slovnaft обявиха, че са сключили договорка с Украйна за рестартиране на потока на съветски нефт през тръбопровода " Дружба ".

Междувременно министърът на стопанската система на Словакия Рихард Сулик сподели, че тръбопроводът " Дружба " е спрял да работи не поради Русия или Украйна, а заради механически проблем с заплащанията за прехвърлянето, който проблем след това е решен. " Очаквам въз основа на информацията, която имам, петролът да потече през идващите няколко часа ", добави той.

Украйна спря доставките на нефт през тръбопровода " Дружба " на 4 август, откакто западните наказания й попречиха да получи директни такси от Москва, заяви във вторник " Транснефт ".

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР