Руският тенисист Даниил Медведев и всички негови сънародници ще бъдат

...
Руският тенисист Даниил Медведев и всички негови сънародници ще бъдат
Коментари Харесай

Даниил Медведев и останалите руснаци ще получат забрана да играят на Уимбълдън

Руският тенисист Даниил Медведев и всички негови сънародници ще бъдат спрени от присъединяване в Уимбълдън, оповестява Ню Йорк Таймс. Според информацията почитан чиновник в интернационалния тенис е удостоверил, че решението е взето и следва да бъде оповестено.

 

Състезателите от Беларус също няма да могат да вземат участие в шампионата от Големия шлем. Това е следващата стъпка от ограниченията в спорта против Русия и Беларус поради войната в Украйна.

 

Ако бъде доказана публично, тя ще засегне директно надпреварата, защото единствено при мъжете има четирима руснаци измежду първите 30. Медведев за малко даже беше отпред в международната класация тази година, а Андрей Рубльов е осми. Другите двама са Карен Хачанов (№26) и Аслан Карацев (№30). Иля Ивашка от Беларус е 44-и.

 

Наскоро Рубльов насочи обръщение след един от мачовете си, което гласеше: " Не на войната, апелирам ".

 

Решението би спряло и водещи състезателки в женския шампионат. Арина Сабаленка от Беларус е четвърта в света, а сънародничката ѝ и някогашна лидерка в ранглистата Виктория Азаренка е 18-а. Русия има пет тенисистки измежду първите 40, като най-предно класирана е Анастасия Павлюченкова (№15).

 

До момента тенисистите от Русия и Беларус имат право да се състезават, само че под безпристрастен байрак.

Уимбълдън стартира в края на юни, а преди този момент следва различен от шампионатите от Големия шлем - Ролан Гарос.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР