Руският сенатор Алексей Пушков защити президента Владимир Путин за изказването

...
Руският сенатор Алексей Пушков защити президента Владимир Путин за изказването
Коментари Харесай

Русия съветва Полша да не се прави на жертва от ВСВ

Руският сенатор Алексей Пушков отбрани президента Владимир Путин за изявлението му, че полският дипломат в Германия за интервала 1934-1939 година Йосеф Липски е " антисемитска свиня ", задето е подкрепил проекта на Хитлер да депортира евреите в Африка, оповестява " Спутник ".

Думите на Путин за антисемитския дипломат, който е заречен да издигне монумент на Хитлер, настъпа Варшава по болното място, съобщи Пушков в Туитър.

На 24 декември съветският президент, базирайки се на архивни документи, напомни, че през 1938 година Адолф Хитлер е възнамерявал да депортира всички евреи в Африка - проект, който тогавашният полски дипломат в Германия Йосеф Липски приветствал и даже предложил да му издигне " възвишен " монумент поради концепцията.

Вчера съветският дипломат във Варшава заяви, че е бил привикан от полското външно министерство поради изявлението на Путин.

Пушков уточни, че негодуванието на Варшава се дължи на това, че поляците не желаят да признаят тази тъмна страна от историята си.

Полша се прави на почтена жертва на Берлин и Москва, само че историята й споделя таман противоположното, акцентира сенаторът.

От своя страна ръководителят на Долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин настоя Полша да се извини поради хвалебствията на посланика си към Хитлер. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР