Руският сенатор Алексей Пушков отговори на изявление на Държавния департамент

...
Руският сенатор Алексей Пушков отговори на изявление на Държавния департамент
Коментари Харесай

Русия отвърна: Крим беше руски, когато САЩ все още не съществуваха

Руският сенатор Алексей Пушков отговори на изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка визитата на съветския президент Владимир Путин в Крим, оповестяват съветските медии.

" Предлагам на Държавния департамент вместо изказвания за Крим да опишат по какъв начин без какъвто и да е референдум откъснаха с бомби и ракети Косово от Сърбия. А Крим е бил съветски още тогава, когато Съединени американски щати не са съществували: съумяха да се отделят от Англия единствено със силата на оръжието и незаконосъобразно. Нищожен документ ", написа Пушков в профила си в " Туитър ".

По-рано американското външно министерство разгласява документ, озаглавен " Крим - това е Украйна ". В текста се осъжда визитата на Путин на полуострова, а съветските искания за тази територия се дефинират като лъжовни. Също по този начин се отбелязва, че на референдума хората в Крим са дали своят вот под " деликатното наблюдаване на въоръжени съветски военнослужещи ".

Крим беше анексиран от Русия през 2014 година след преврата в Киев, до който доведоха митингите на Майдана. Според Путин въпросът за Крим " е дефинитивно затворен ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР