Руският сайт Championship.com съобщи, че фигуристката Камила Валиева няма да

...
Руският сайт Championship.com съобщи, че фигуристката Камила Валиева няма да
Коментари Харесай

Помилваха Валиева, руснаците продължават участието си на Олимпиадата

Руският уебсайт " Championship.com " заяви, че фигуристката Камила Валиева няма да бъде отстранена от Олимпиадата и ще може да взе участие в шампионата на сингъл за дами, а националният тим ще резервира златото, извоювано в отборната конкуренция.

Уточнява се, че екип от юристи е съумял да извоюва тя да не бъде отстранявана от Игрите. Въпреки това решението може да бъде обжалвано пред Спортния трибунал (CAS).

На 9 февруари порталът Inside The Games заяви, че допинг пробата на 15-годишната Валиева е под въпрос. Според известия в медиите пробата е изискан преди началото на олимпиадата - през декември 2021 година Пробата съдържа следи от лекарството триметазидин, което се употребява за попречване на ангина пекторис.
свързани новини7440преди 6 часа
Спортният сътрудник Андрей Митков сподели, че Международната антидопингова организация (WADA) може да подаде митинг до Спортния трибунал (CAS) в Лозана против решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да не отстранява съветската фигуристка.

" Валиева беше помилвана от МОК. Отборът на Русия няма да бъде лишен от златните медали в отборния шампионат на Зимните олимпийски игри в Пекин. WADA обаче може да апелира това решение пред CAS ", сподели Митков, представен от social.rt.com.

От Руската федерация по фигурно пързаляне оповестиха, че Валиева ще се показа в самостоятелните надпревари. Тя взе присъединяване в тренировката в Пекин през днешния ден сутринта.

The Guardian заяви, че веществото, намерено у Валиева, не може директно да повлияе на подобряването на резултатите й.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР