Руският президент Владимир Путин заяви, че в Турция доста бързо

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че в Турция доста бързо
Коментари Харесай

Лесно може да се изгради газов хъб в Турция, заяви Путин

Руският президент Владимир Путин съобщи, че в Турция много бързо може да бъде основан хъб за природен газ и предвижда, че доста клиенти в Европа ще желаят да подпишат контракти за доставки, съобщи Ройтерс.

Путин предложи Турция като база за доставки на газ по-рано този месец, откакто тръбопроводите „ Северен поток “ под Балтийско море бяха развалени през септември от гърмежи. Турският президент Тайип Ердоган споделя, че е склонен с концепцията.

Пуин сподели още, че е доста мъчно да се работи непосредствено с европейски търговски сътрудници. Европейският съюз, който наскоро разчиташе на Русия за към 40% от потребностите си от газ, се стреми да се откъсне от съветската сила.

„ За нас е по-лесно да работим с Турция. Президентът Ердоган е човек, който държи на думата си. За нас е по-лесно да направляваме Черно море ", сподели Путин по време конференция, излъчена по малкия екран.

„ Това е много реален план и можем да го създадем относително бързо и ще има задоволително искащи за подписване на контракт. Не се колебая, че в Европа има доста искащи ", сподели той.

Путин сподели още, че на съветския енергиен колос „ Газпром “ е било позволено да ревизира вредите, нанесени при гърмежите по газопроводите „ Северен поток “. Москва упрекна личния състав на английския флот, че е виновен за детонациите - обвиняване, което Лондон отхвърли.

 Швеция и Дания заключиха, че четири приключвания на Северен поток 1 и 2 са породени от детонации.

Путин сподели, че гърмежите са откъснали 40-метрова тръба от „ Северен поток 1 “ и са я запратили  в посока „ Северен поток 2 “, причинявайки вреди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР