Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Владимир Путин: Още през 2001 г. бащата на Ким ми каза, че разполага с атомна бомба

Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила съобщи по време на изявлението си на Международния конгрес по енергетика „ Руска енергийна седмица”, че още през 2001 година Ким Чен Ир му е разкрил, че КНДР има атомна бомба.

"През 2001 година, на път за Япония, бях в Северна Корея и се срещнах с бащата на настоящия водач. Тогава той ми сподели, че страната му разполага с атомна бомба. Освен това, той ми споделил, че благодарение на елементарни артилерийски системи елементарно ще стигнат до Сеул. Сега сме 2017 година и страната живее в изискванията на непрекъснати наказания и вместо атомна бомба има атомна, вместо просто артилерийски системи – ракета със междинен обхват. Какво се е трансформирало? Това ли е методът за решение на казуса? Виждаме, че всичко се случва тъкмо наопаки ", сподели още Путин.

Руският президент означи, че полигонът за нуклеарни тествания на КНДР се намира на 200 км. от Русия и обстановката на Корейския полуостров тормози Москва доста повече, в сравнение с Вашингтон.

Путин разяснява и опцията за нанасяне на масиран удар по КНДР. „ Дайте да приказваме напряко. Може ли да се нанесе световен удар по КНДР? Може! Ще даде ли това резултат? Не е ясно. Кой знае какво и къде е заровено там?”, попита той.

Руският водач добави, че войнствената изразителност по адрес на КНДР е неприемлива. „ Трябва да се откри път за директен разговор сред Съединени американски щати и Северна Корея, сред Северна Корея и страните в региона”, уточни съветският президент.

Путин призна, че към момента не е решил дали ще се кандидатира за още един президентски мандат. Той добави, че по закон това би трябвало да се направи в края на месец ноември-началото на декември тази година. Изборите за президент в Русия ще се проведат през месец март идната година. По време на форума Путин сподели още, че с американския си сътрудник Доналд Тръмп „ на практика няма персонални отношения”. „ Видяхме се веднъж. Няколко пъти говорихме по разнообразни тематики от съвместен интерес по телефона”, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР