Руският президент Владимир Путин възложи на руската космическа агенция Роскосмос

...
Руският президент Владимир Путин възложи на руската космическа агенция Роскосмос
Коментари Харесай

Русия и Беларус заедно излитат в космоса

Руският президент Владимир Путин разпореди на съветската галактическа организация " Роскосмос " да провежда нужното образование и полет на борда на съветски галактически транспортен съд за представители на Беларус , оповестява ТАСС.

Това разгласи самият държавен глава по време на гала по връчване на държавни награди на съветски космонавти на космодрума " Восточни ".

Той означи, че към този момент е разискал този въпрос с президента на Беларус Александър Лукашенко, който сега е на работно посещаване в Русия, където се чака са разиска с съветския си сътрудник рецесията в Украйна, западните наказания и двустранните връзки.

Уверен съм, че това ще бъде нов стадий от нашето съдействие в проучването на космоса , съобщи Путин.
 Отношенията сред Путин и Лукашенко били неповторими
Отношенията сред Путин и Лукашенко били неповторими

Според представителя на Кремъл

Космодрумът " Восточни " в Амурска област в Източна Русия е първият народен цивилен галактически център. Указ за построяването на космодрума е подписан от съветския президент през 2007 година През 2012-2016 година по време на първия стадий от построяването на космодрума е построена многоцелева стартова база за ракети носители Союз-2.

Вторият стадий планува създаване на стартова площадка за ракети носители " Ангара-А5 " и свързаната с тях инфраструктура. Очаква се вторият стадий от построяването на космодрума да приключи в края на актуалната година.

Според формалното известие на пресслужбата на Кремъл Владимир Путин и Александър Лукашенко ще обсъдят развиването на двустранното сътрудничеств о и интеграцията на Москва и Минск в границите на Съюзната страна.

Предвидени са срещи с губернатора на Амурска област Василий Орлов и ръководителя на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин.
 Войната сред Русия и Запада се придвижва и в космоса?
Войната сред Русия и Запада се придвижва и в космоса?

" Роскосмос ": Възстановяването на естествените връзки сред сътрудниците на МКС - единствено след анулация на санкциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР