Руският президент Владимир Путин се срещна днес в Москва с

...
Руският президент Владимир Путин се срещна днес в Москва с
Коментари Харесай

Путин съжали за убитите турци, но не се извини на Ердоган

Руският президент Владимир Путин се срещна през днешния ден в Москва с турския си сътрудник Реджеп Ердоган и му сподели, че би трябвало да се схванат за ситуацията в сирийската провинция Идлиб, „ с цел да не се разрушат руско-турските връзки “, съобщи ТАСС.

" Задължително би трябвало да си поговорим за всичко, с цел да не се повтори тази обстановка и да не се разрушат руско-турските връзки, на които държим толкоз доста “, съобщи той при започване на срещата. „ Винаги има защо да си поговорим, а в този момент ситуацията в Идлиб се изостри толкоз, че постанова персонално да беседваме “, добави Путин.

Руският президент изрази съболезнования на Ердоган поради гибелта на турски бойци в Сирия и съобщи, че сирийската войска не е знаела местонахождението им. " В началото на нашата среща още един път желая да изразя своите откровени съболезнования за гибелта на вашите военнослужещи в Сирия. Гибелта на хора постоянно е огромна покруса. За страдание, както Ви споделих към този момент в телефонния ни диалог, никой, в това число и сирийските военни, не е знаел тяхното (на турците) местоположение. В същото време пострадаха и сирийски военнослужещи, сирийската войска има съществени загуби “, сподели Путин, който благодари на Ердоган, че е намерил време да пристигна в Москва. По искане на турския водач диалозите минават на четири очи, а при потребност ще се причислят членове на двете делегации – външните и военните министри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР