Руският президент Владимир Путин се консултира с юристи по въпроса

...
Руският президент Владимир Путин се консултира с юристи по въпроса
Коментари Харесай

Песков: Не е необходим указ за приключване на частичната мобилизация

Руският президент Владимир Путин се съветва с адвокати по въпроса за декрет за привършване на частичната готовност, подобен документ не е нужен, сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той напомни, че Путин предходния ден в Сочи каза в изявление за публицисти, че ще разиска този въпрос с адвокати. " Имам поради, нужен ли е декрет след окончателното изказване на министъра на защитата Сергей Шойгу за привършване на частичната готовност. Президентът сподели, че ще се съветва с адвокати, правни специалисти. Информираме ви, че декрет не е нужен ", сподели представителят на Кремъл.

Той изясни, че по този въпрос има умозаключение на държавноправния отдел на президентската администрация. " Съответно, точката е сложена. Частичната готовност е осъществена ", приключи прессекретарят на президента на Руската федерация.

" От Министерството на защитата бяха изпратени съответни телеграми до военните комисариати по отношение на прекъсването и по-нататъшното неизпращане на повиквателни. ", акцентира Песков.

В отговор на уточняващ въпрос дали указът ще остане в действие и дали при нужда може да стартира нова готовност въз основа на него, представителят на Кремъл сподели: " Там е споменат избран брой -300 000 души. Съответно този декрет към този момент е изпълнен. "

" 87 000 души от 300 000, призовани по частична готовност, са изпратени в региони на бойни дейности, където извършват задания на специфичната военна интервенция (СВО) ", заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

" След спомагателна подготовка и бойна съгласуваност 87 хиляди души бяха изпратени в регионите на бойните дейности ", сподели Шойгу по време на конферентен диалог във вторник.

Той сподели, че в работата с мобилизираните са привлечени към 3000 инструктори, които са получили военен опит в хода на военните дейности в Украйна.

" На полигоните се приключва бойното сближение на образуваните подразделения. Основните старания са ориентирани към полевата подготовка, уменията за потребление на връзките, навигацията и разузнаването. Над три хиляди инструктори, придобили военен опит по време на специфична военна интервенция взе участие в работата ", сподели Шойгу.

По думите му в образователните центрове се образоват екипажи на бойни машини и танкове, артилеристи, снайперисти, експерти по безпилотни летателни апарати, радиоелектронна битка и други

В същото време министърът на защитата още един път обърна внимание на командирите на военните окръзи и Северния флот за нуждата от потребление на образуваните съединения дружно с частите, които към този момент вземат участие във военните дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР