Руският президент Владимир Путин се договори с лидерите на Куба,

...
Руският президент Владимир Путин се договори с лидерите на Куба,
Коментари Харесай

Путин разкри съвместни военни планове с Куба, Венецуела и Никарагуа

Руският президент Владимир Путин се контракти с водачите на Куба, Венецуела и Никарагуа да развиват партньорства в редица области, в това число усилване на военното съдействие, заяви външният министър Сергей Лавров.

В изявление в сряда пред Думата – съветският парламент – Лавров заяви, че Путин е разговарял неотдавна с водачите на трите централноамерикански страни и че те са се договорили да работят дружно за подсилване на стратегическото си съдействие.

„ Президентът Путин организира скорошни телефонни диалози с сътрудниците си от тези три държавни управления, с които сме доста близки и другарски настроени, и те се съгласиха да потърсят по-нататъшни способи за задълбочаване на нашето стратегическо партньорство във всички области без изключения “, сподели Лавров.

Той означи, че Русия към този момент има близки връзки с тези страни в доста сфери, „ в това число военна и военно-техническа “.

Запитан за вероятностите за усилване на военното съдействие с трите страни, Лавров отговори, че „ в близко бъдеще разчитаме на постоянни съвещания на съответните комисии “.

По-рано този месец заместник-министърът на външните работи на Москва Сергей Рябков беше запитан за опцията за изпращане на войски в Латинска Америка и той отхвърли да изключи тази опция.

„ Американският жанр е да има няколко благоприятни условия за външната и военната си политика “, сподели той.

" Това е крайъгълният камък на мощното въздействие на тази страна в света ", изясни Рябков.

„ Президентът на Русия приказва неведнъж по въпроса какви биха могли да бъдат ограниченията, да вземем за пример с присъединяване на съветския флот, в случай че нещата се насочат към провокиране на Русия и в допълнение увеличение на военния напън върху нас от страна на Съединени американски щати “, той продължи.

„ Ние не желаеме това. Дипломатите би трябвало да реализират съглашение ", безапелационен бе Рябков.

Съветникът по националната сигурност на Съединените щати Джейк Съливан отговори, отбелязвайки, че съветската военна активност в Латинска Америка не е била предмет на полемика на последните диалози по сигурността, само че сподели, че Съединени американски щати ще работят „ уверено “, в случай че това се случи.

Лидерите на Русия и Съединени американски щати в последно време водят договаряния, с цел да се опитат да деескалират обстановката към Украйна, която Вашингтон упрекна Москва, че възнамерява да нахлуе. Кремъл отхвърли да има някакви нападателни планове и изиска писмени гаранции, че НАТО, воденият от Съединени американски щати боен блок, няма да се разшири в Украйна или Грузия, две страни, които споделят граници с Русия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР