Руският президент Владимир Путин призова за политическо решение на израелско-палестинския

...
Руският президент Владимир Путин призова за политическо решение на израелско-палестинския
Коментари Харесай

Владимир Путин призова за политическо решение на конфликта в Газа

Руският президент Владимир Путин прикани за политическо решение на израелско-палестинския спор и съобщи, че страните от БРИКС могат да вземат участие в търсенето на спокойно решение, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Той изрази тази своя позиция на виртуална среща на върха на страните от формата.

Руският държавен глава дефинира филантропичните паузи като вярна стъпка към мира и акцентира, че е значимо да не се въвличат други страни във войната.

" Смъртта на десетки хиляди хора, всеобщото прогонване на мирното население и разразяващата се филантропична злополука провокират най-дълбоко безпокойствие ", сподели Путин, представен от ТАСС. " Да гледаш по какъв начин оперират деца без анестезия... провокира особени усеща ", добави той.

" Смятаме за извънредно потребно да продължим разискването в границите на БРИКС на по-нататъшното развиване на израелско-палестинския спор ", сподели още Путин. " Позицията на Русия има пореден и неконюнктурен темперамент. Призоваваме за общи старания на интернационалната общественост, ориентирани към деескалация на ситуацията, прекъсване на огъня и търсене на политическо решение ", означи съветският президент.

По думите му историята е посочила " нежизнеспособността и контрапродуктивността на опитите на Съединени американски щати еднолично да решат " израелско-палестинския спор. Той дефинира филантропичната злополука в Газа като " директно разследване от устрема на Съединени американски щати да монополизират посредническите функционалности ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР