Руският президент Владимир Путин поиска от бивш командир от частната

...
Руският президент Владимир Путин поиска от бивш командир от частната
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви наследника на Пригожин

Руският президент Владимир Путин изиска от някогашен пълководец от частната военна компания " Вагнер " да стартира набирането на доброволци, които да се бият в Украйна.

Той е Андрей Трошев - доближен на създателя на наемническата формация Евгений Пригожин, който почина в самолетна злополука през август, тъкмо два месеца след несполучливия протест на наемниците.

Владимир Путин разгласи наследника на Пригожин. На среща нощес със заместител министъра на защитата Юнус-Бек Евкуров и някогашния пълководец в частната военна компания " Вагнер " Андрей Трошев, съветският президент разгласи, че Трошев дава отговор за доброволческите отряди, които още веднъж ще се включат в наричаната от Русия " специфична военна интервенция " в Украйна.

" При последната ни среща говорихме за това, че се заемате със сформирането на доброволчески подразделения, които могат да извършват разнообразни бойни задания, главно в зоната на специфичната военна интервенция. Вие самият бяхте в такава част преди повече от година и сте наясно, знаете кои въпроси би трябвало да се решат авансово, с цел да може бойната работа да върви по най-хубавия и сполучлив метод ", сподели Путин.

Андрей Трошев е прочут с позивна Седой или " сивокосия ". Той е полковник от запаса, някогашен кадър на съветското външно министерство, деец от войната в Чечения и участник в съветските военни дейности в Сирия, поради което е обект на наказания от Европейски Съюз. Бил е изпълнителен шеф във " Вагнер " и доближен на Евгений Пригожин, само че не е подкрепил метежа през юни. В момента работи в съветското министерство на защитата.

Във фокуса на срещата сред Путин и Трошев е било консолидираното на бойците от " Вагнер " в постоянната войска. След гибелта на Пригожин Путин разпореди наемниците да се закълнат във честност към Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР