Руският президент Владимир Путин подписа закон, който позволява мобилизация на

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който позволява мобилизация на
Коментари Харесай

Путин подписа закон за мобилизация на затворниците

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който разрешава готовност на хора, направили тежки закононарушения, оповестява Българска телеграфна агенция.

В съветските затвори лежат близо 900 хиляди души, като единствената страна с повече пандизчии на глава от популацията е Съединени американски щати, по данни на Международния център за проучвания на пандизите.

Законът, подписан от Путин изключва от готовност наказани за педофилия, взимане на заложници, образуване на противозаконна въоръжена група, измяна, шпионаж и тероризъм, показва ТАСС.



На готовност няма да подлежат и хора, наказани за нелегално изнудване, боравене и заграбване на нуклеарни материали и радиоактивни вещества; наказани за нападение против държавни чиновници, завладяване на властта със мощ, въоръжен бунт; за обществени апели за екстремистка активност, подбудителство на ненавист или омраза, унижение на човешкото достолепие. 

От готовност ще се изключват и наказани за нахлуване против лица или институции, които се употребяват с интернационална отбрана.

Документът е оповестен на съветския формален портал за правна информация.

Според него по-голямата част от жителите на съветските затвори към този момент могат да бъдат мобилизирани и пратени в Украйна. Това се преглежда като безвреден ход за властта в Русия. Частичната военна готовност на 300 хиляди резервисти, оповестена по-рано от Путин, докара до невиждана вълна от неодобрение, открити рецензии, митинги и бягството на близо 700 хиляди души от страната.



Освен това Путин подписа и закон за статута на доброволческите формирования, които спомагат на въоръжените сили и участващите в тях. Доброволците получават статут на военнослужещи по контракт.

По информация на високопоставения чиновник на генералния щаб на съветските въоръжени сили Александър Туляганов от началото на " специфичната военна интервенция " са станали доброволци над 15 000 души. Законът за доброволците не се отнася за частните военни компании, посочи Туляганов, представен от ТАСС.

С този закон се взема решение най-много казусът с доброволците от Луганск и Донецк, чиито статут до момента беше неразбираем. В резултат на това те не получаваха регулярно възнаграждение и доставяне, а при отстъплението от Лиман бяха безусловно изоставени от постоянната съветска войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР