Руският президент Владимир Путин подписа закон, който не позволява на

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който не позволява на
Коментари Харесай

Путин забрани на „недружелюбни“ чужденци да притежават дялове в руски фирми

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който не разрешава на задгранични вложители от " недружелюбни " страни да имат дялове в огромни съветски компании и банки, заяви РИА Новости.

Агенцията заяви, че държавното управление ще изготви лист на съветските компании, които ще бъдат обект на закона, в това число всички банки със редовно значение и компании притежаващи над избран размер доходи, чиновници, активи или платени налози.

Съгласно закона правата на задграничните вложители от недружелюбни страни - т.е. тези, които са наложили наказания на Русия поради войната ѝ в Украйна - могат да бъдат прекъснати, а акциите им да бъдат разпределени съразмерно сред съветските притежатели.

През последните месеци Русия все по-често подхваща дейности за вдишване на надзор върху активите на западни компании в отговор на изземването на притежавани от нея активи в чужбина.

Миналия месец тя пое контрола върху каузи на датската бирена компания Carlsberg в съветска пивоварна, както и върху съветското дъщерно сдружение на френския производител на кисело мляко Danone. През април тя предприе сходни стъпки против финландската компания за комунални услуги Fortum и немската Uniper.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР