Руският президент Владимир Путин откри по видеовръзка от стола в

...
Руският президент Владимир Путин откри по видеовръзка от стола в
Коментари Харесай

Путин откри завод за лекарства срещу коронавируса в Сибир

Руският президент Владимир Путин откри по видеовръзка от стола в кабинета си фармацевтичен цех в Братск, Сибир, за произвеждане на медикаменти против COVID-19, в миг, когато страната записва рекорден брой нови заразявания и смъртни случаи от ковид, съобщи Ройтерс.

При откриването от разстояние над 5000 км (пътят сред Москва и Братск) Путин направи изказване по видеовръзка, като сподели, че заводът ще създава медикаменти против COVID-19, както и лекарства за туберкулоза, диабет, хепатит и други болести. " Хората имат потребност от тези медикаменти. Те се нуждаят от тях безусловно всеки ден ", съобщи той.

Русия записва рекордните 25 487 нови заразявания с ковид и 524 смъртни случая за последното денонощие - най-високото равнище от началото на пандемията.

Контролният орган по опазването на здравето Росздравнадзор съобщи, че в някои региони на Русия свършват болничните кревати за пациенти с COVID-19.

Властите в Москва, където бяха регистрирани 6075 нови заразявания, удължиха до 15 януари целесъобразната самоизолация за хора над 65-годишна възраст и такива, които са във високорискови групи.

Фирмите, на които беше подредено най-малко 30% от личния състав им да работи отдалечено, би трябвало да продължат този режим доникъде на януари, сподели кметът на съветската столица Сергей Собянин.

От началото на пандемията Русия е отчела 2 187 990 заразявания с ковид и е на четвърто място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия и Бразилия, а записаните смъртни случаи са 38 062.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР