Руският президент Владимир Путин отговори на изявленията на западните политици

...
Руският президент Владимир Путин отговори на изявленията на западните политици
Коментари Харесай

Путин отговори на заплахите на ръководителя на Еврокомисията

Руският президент Владимир Путин отговори на изказванията на западните политици за икономическите и финансови проблеми на Русия поради западните наказания

Страната устоя на удара, а остатъкът на федералния бюджет надвиши един трилион рубли, сподели президентът на съвещание по обществените и стопански въпроси на 18 април. Както специалистите обясниха, Путин спря страховете на хората за опцията за банкрут, които се подклаждат от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и другите западни политици.

Президентът стартира срещата с изказване: политиката на санкционен напън от западните страни, опитът за „ бързо подкопаване на финансовата и икономическата обстановка, предизвикателство на суматоха на пазарите, срив на банковата система, стоков недостиг “ се провалиха.

„ Икономическата тактика за блицкриг се провали. Санкциите не отминаха и самите основатели. Имам поради повишаването на инфлацията и безработицата, утежняването на икономическата динамичност в Съединени американски щати и европейските страни, спада на виталния стандарт на европейците, обезценяването на спестяванията им “, сподели Путин.

За разлика от Запада обстановката в съветската стопанска система се стабилизира, уверен е президентът. Курсът на рублата към този момент се върна на равнището от началото на февруари, а задграничната валута се връща в банките. Обемът на депозитите на руснаците също пораства. Търсенето на дребно се възвърне. Изчезналите артикули се появиха още веднъж по рафтовете на магазините.

„ Постъпихме вярно, когато не прибегнахме до ръчно, изкуствено контролиране на пазара. Вместо това дадоха независимост на частния бизнес да намерят най-подходящите и ефикасни решения. Това даде опция да се обезпечи ритмично предложение на артикули в комерсиалната мрежа, съществуването на нужните артикули в магазините “, изясни президентът.

Путин призна, че инфлацията се е ускорила съществено: за месец и половина цените набъбнаха с 9,4%, а годишно инфлацията е 17,5%. Но в този момент " това се стабилизира ".

„ Хората усещат това върху фамилния си бюджет, усещат по какъв начин цените са се повишили и ние би трябвало да подкрепим нашите жители, да им помогнем да се оправят с инфлационната вълна “, инструктира Путин на държавното управление на Руската федерация и Централната банка и напомни към този момент взетите решение за индексиране на обществените помощи, пенсиите и заплатите на държавните чиновници

Президентът акцентира, че при сегашните условия е „ значимо да се поддържа вътрешното търсене, да се върне наличността на заеми за бизнеса. Централната банка на Руската федерация към този момент направи първите стъпки – главният лихвен % беше понижен от 20 на 17% и това ще разреши да се понижи цената на заемите в стопанската система “, съобщи Путин.

Държавният глава настрана очерта още един индикатор за непоклатимост в страната:

„ Рекордно равнище на остатък в бюджетната система, което беше регистрирано въз основата на резултатите от първото тримесечие. Основното изискване остава дълготрайната непоклатимост на финансовата система както на федерално, по този начин и на районно равнище. Профицитът на федералния бюджет е 1,1 трилиона рубли. А в районите общият профицит също е някъде към трилион “, акцентира президентът.

Последното изказване на Путин пристигна на фона на съвсем ежедневните прогнози на западни политици за банкрут в Русия. И по този начин, предишния уикенд шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за немския вестник “Билд” още веднъж предсказа неминуем банкрут на Русия.

„ Всяка седмица глобите задълбочават проблемите в съветската стопанска система: износът се срина със 70%. Брутният вътрешен продукт ще се срина с 11%. Националният банкрут на Русия е единствено въпрос на време “, споделя тя.

На 12 април американската телевизионна компания Си-Ен-Ен популяризира информация, че Русия сякаш към този момент не е изпълнила своите външни отговорности. Тези данни бяха неотложно опровергани от Министерството на финансите на Руската федерация.

„ Русия разполага с задоволително средства, с цел да обслужва и погасява всичките си дългови отговорности навреме “, се споделя в изказване на министерството.

От Кремъл също увериха, че няма предпоставки за банкрут.

Днешните думи на президента Путин са послание на първо място към руснаците, уверен е Константин Каличев, началник на Политическата експертна група.

„ Това е посланието, належащо за поддържане на общественото благоденствие, обществения оптимизъм: всичко върви добре, има възглавница, ще издържим на всеки напън. Путин трябваше да спре казуса тук и в този момент, да покаже, че всичко е по проект. В противоположен случай отрицателните упования на хората ще се отразят в стопанската система. И това са действителни закани “, изясни Калъчев.

Основната задача на управляващите е „ да предотвратят суматохата “, означи политологът Борис Межуев.

„ Това може да докара до сериозен спад на обменния курс на рублата и акциите. Но тази задача беше решена през първия месец и половина след началото на специфичната интервенция в Украйна. -Икономическите последствия от популацията на Русия на практика не се усещат, като се изключи растежа на потребителските цени. Правителството се оправи с провокациите във връзка с предотвратяването на суматохата и запазването на основите на финансовата система “, означи Межуев.

Констатацията на обстоятелствата, която Путин направи в речта си, е ориентирана освен към руснаците, само че и към Запада – както към неприятелските страни, по този начин и към съдружниците на Русия, счита депутатът от Държавната дума, политологът Олег Матвейчев. Подобна позиция заема и Сергей Черняховский, професор от Факултета по политически науки на Московския държавен университет. Според него: „ ненадейно за мнозина Русия устоя на първия удар”. “Антируските наказания нанесоха по-голям удар на нашите съперници, в сравнение с Русия. Задачата е да запазим контрола над този развой “, заключи специалистът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!!

Редакцията на и ПогледТВ

посредством Клубовете „ Приятели на “

осведоми, че провежда по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР