Руският президент Владимир Путин определи случилото се в концертната зала

...
Руският президент Владимир Путин определи случилото се в концертната зала
Коментари Харесай

Путин се закани на терористите в ТВ ефир

Руският президент Владимир Путин дефинира случилото се в концертната зала " Крокус сити хол " като " кървясъл терористичен акт " в телевизионно послание по отношение на вчерашното нахлуване край Москва, съобщи ТАСС.

По последни данни на съветския Следствен комитет починалите са 133-ма.

" Обръщам се към вас по отношение на кървавия безчовечен терористичен акт, чиито жертви станаха десетки мирни, почтени хора, наши сънародници, в това число деца, юноши, дами ", сподели президентът при започване на речта си. " Изказвам дълбоки и откровени съболезнования на всички, които са изгубили своите родственици и близки... Заедно с вас скърби цялата страна, целият ни народ...  Знаем какво съставлява опасността от тероризъм. Разчитаме на съдействие с всички страни, които откровено споделят нашата болежка и са подготвени да обединят напъните си в битката с общия зложелател - интернационалния тероризъм, с всичките му проявления ", сподели още съветският държавен глава.

Той увери, че следствието и правоприлагащите органи ще създадат всичко допустимо, с цел да открият всички детайлности за закононарушението.

" Терористите, убийците, не-човеците, които нямат народност и не могат да имат, ги чака една нежелана орис - отмъщение и давност. Те нямат бъдеще ", сподели още Путин.

" Вече е явно, че сме се сблъскали не просто с деликатно и цинично планувана терористична офанзива, а с квалифицирано и проведено всеобщо ликвидиране на мирни, беззащитни хора ", акцентира съветският държавен глава. " Престъпниците невъзмутимо и целеустремено са желали да убиват и разстрелват от упор нашите жители и нашите деца, тъкмо както в миналото са правили нацистите в окупираните територии ", означи той.

" Сега нашият общ дълг - на нашите бойни приятели на фронта, на всички жители на страната, е да бъдем дружно в един строй. Вярвам, че това ще бъде по този начин. Защото никой и нищо не може да разклати нашата единодушие и воля, нашата увереност и храброст, силата на единния народ на Русия. Никой няма да може да посее отровните семена на раздора, суматохата и несъгласието в нашето многонационално общество ", продължи президентът.

" Що се отнася до следствието на това закононарушение и резултатите от оперативно-издирвателните дейности, сега можем да кажем следното: и четиримата директни причинители на терористичната офанзива - всички, които стреляха и убиха хора, са открити и арестувани. Те са се пробвали да избягат и са се придвижвали към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна е бил квалифициран " прозорец " за прекосяването им през държавната граница ", сподели още Путин.

Руският президент не даде доказателство за изказванието си за опита за бягство в Украйна, означи Асошиейтед прес. Афганистанският клон на групировката " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата в свои канали в обществените мрежи. Източник от американското разузнаване удостовери по-късно, че ислямистката организация е виновна за нападението.

" Ислямска страна " през днешния ден разгласява фотография на четиримата нападатели, които по думите ѝ са направили офанзивата край Москва, добавя Ройтерс. Снимката бе публикувана в " Телеграм " от свързаната с " Ислямска страна " осведомителна организация " Амак ".

Путин уточни в днешното си видеообръщение, че са били арестувани общо 11 души. " Руската Федерална работа за сигурност и други правоохранителни органи работят по установяването и разкриването на цялата помощна база на терористите: тези, които са им осигурявали превоз, възнамерявали са способи за изплъзване от мястото на престъплението, подготвяли са тайници и скривалища с оръжие и муниции ", акцентира съветският президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР