Руският президент Владимир Путин очерта редица амбициозни икономически цели, обещавайки

...
Руският президент Владимир Путин очерта редица амбициозни икономически цели, обещавайки
Коментари Харесай

Путин обеща да намали наполовина бедността в Русия

Руският президент Владимир Путин очерта редица амбициозни стопански цели, обещавайки увеличение на виталния стандарт, възстановяване на опазването на здравето и образованието, създаване на съвременна инфраструктура в годишното си послание пред Народното събрание, предадоха международните организации.

Путин насочи обръщението си малко преди президентските избори на 18 март, при които се чака той да завоюва четвърти мандат.

Русия би трябвало да реализира софтуерен пробив, с цел да постави основите на бъдещо сполучливо развиване, съобщи президентът.

Той акцентира нуждата от битка с бедността, припомняйки, че 20 милиона руснаци сега живеят под прага на бедността, равняващ се на към 180 $ месечно.

Путин уточни, че страната би трябвало да вземе ограничения за възстановяване на опазването на здравето и сложи за цел предстоящата междинна дълготрайност на живота, сега 73 години, да надвиши 80 години през идното десетилетие.

Той означи потребността да се насърчи развиването на обширните територии на Русия, обещавайки да удвои средствата за нови пътища и вложения и нови транспортни обекти и съвременни връзки.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР