Руският президент Владимир Путин обещава да повиши жизнения стандарт на

...
Руският президент Владимир Путин обещава да повиши жизнения стандарт на
Коментари Харесай

С обещания Путин ще оправя живота на руснаците - ще раздава милиарди долари, които ги няма

Руският президент Владимир Путин дава обещание да увеличи виталния стандарт на своите сънародници с нови амбициозни проекти за идващите шест години. Има единствено един огромен проблем: неговите обещания не са включени в бюджета на страната за 2024 година.

Обещанието да усъвършенства живота на руснаците диктаторът даде по време на годишното си послание към нацията в четвъртък, написа Business Insider. Но то може да костват на Русия 130 милиарда $ повече от сегашния й бюджет, отбелязва Униан.

Най-големите вложения, които Путин дава обещание, включват 4,5 трилиона рубли, или 49 милиарда $ за модернизиране на обществената инфраструктура и 1 трилион рубли за създаване и възобновяване на съществуващи лечебни заведения.

Предвижда се също да се отделят 75 милиарда рубли за увеличение на раждаемостта и продължителността на живота. Миналия месец Путин прикани руснаците да имат повече деца, с цел да „ оцелеят като етническа общественост “.

„ Трябва непрекъснато да работим за възстановяване на качеството на живот на фамилиите с деца “, прокламира Путин.

Не е ясно от кое място обаче ще дойдат спомагателните средства в бюджета. В петък Путин предложи промени в данъчната система, които плануват увеличение на налозите за физически и юридически лица с високи приходи.

Руската стопанска система, както се оказва, резервира известна резистентност на фона на широкомащабните наказания от Запада, макар че войната продължава към този момент трета година.

Анализаторите отдават устойчивостта на съветската стопанска система на военните разноски, държавните дотации и огромната, световно интегрирана стопанска система. След нахлуването в Украйна обаче Русия имаше бюджетен недостиг в продължение на две години.

Дмитрий Полевой, основен капиталов шеф на основаната в Лондон Astra Asset Management, споделя, че Русия може да си разреши спомагателните разноски, обещани от Путин - в случай че стопанската система й не се утежни.

„ На пръв взор това не наподобява невероятно, макар че в случай че икономическата обстановка се окаже по-лоша от прогнозите на формалните представители на властта, това ще изисква намирането на спомагателни източници на финансиране “, сподели Полевой.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР