Руският президент Владимир Путин не заплаши с незабавна ядрена атака,

...
Руският президент Владимир Путин не заплаши с незабавна ядрена атака,
Коментари Харесай

ISW: След анексията на украински територии от Русия - хаос

Руският президент Владимир Путин не заплаши с незабавна нуклеарна офанзива, с цел да спре украинските контраофанзиви в окупираната от Русия Украйна по време на речта си, в която разгласи противозаконното анексиране на украинска територия от Русия. Анализаторите на Института за проучване на войната (ISW) разрушиха речта на Путин в обособен специфичен отчет от 30 септември: " Оценка на косвените нуклеарни закани на Путин след анексията ".

Путин не дефинира ясно границите на тези декларирани територии. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да посочи границите на новоприсъединените територии в диалог с кореспонденти на 30 септември: " Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) бяха приети от Русия в границите от 2014 година Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, би трябвало да изясня това. Днес ще изясним всичко. "

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин добави, че даже федералният окръг, към който ще бъдат включени анексираните територии, остава неразбираем : " Как ще се споделя? Какви са границите - дано изчакаме окончателните решения, в този момент се организират съвещания по какъв начин да го създадем вярно. управляват огромни сектори от Донецк и Запорожие и някои региони на Луганска и Херсонска области, военна действителност, която надали ще се промени през идващите месеци.
 С
С " разпадът на Съюз на съветските социалистически републики е покруса " Путин анексира Донбас, Запорожие и Херсон

За нашия народ, за огромната историческа Русия и бъдещите потомство, да защитим

Путин евентуално е избързал с анексирането на тези територии, преди да вземе даже съществени административни решения по отношение на границите и ръководството. Следователно съветските чиновници не са определили ясни политики или условия за вярно ръководство. Организирането на ръководството на тези четири принудително анексирани области би било бюрократично предизвикателство за всяка страна, откакто съветските сили систематично убиваха, арестуваха или прогонваха украинските чиновници, които преди този момент управляваха районните администрации.

Но съветските бюрократи по сходен метод ще се борят да открият управнически структури над настроеното против тях население във военната зона, която е окупираната от Русия украинска територия.
 Politico: За Съединени американски щати е мъчно да плануват съветски удар с тактическо нуклеарно оръжие
Politico: За Съединени американски щати е мъчно да плануват съветски удар с тактическо нуклеарно оръжие

Все отново има някои признаци

ISW отбелязва и че в речта си Путин е възобнови опитите си да принуди Украйна да приключи дейните военни дейности с добре прикрита опасност да употребява тактически нуклеарни оръжия. Най-вероятно той се пробва да сплаши Запада, с цел да реализира съглашение за преустановяване на огъня с Украйна, което да употребява за превъоръжаване. Желанието на Путин да договаря демонстрира, че по негова преценка той не може да завоюва тази война със силите, с които разполага , по тази причина би трябвало да замрази спора в Украйна, с цел да завоюва време за прегрупиране.

Не може да се планува дали и по кое време Путин ще употребява нуклеарни оръжия . Последните му закани не са революционни и не демонстрират идна подготовка за потребление на нуклеарни оръжия.

Путин евентуално ще употребява нуклеарни оръжия, в случай че реши, че те няма да доведат до директна военна интервенция на Запада с стандартни оръжия и в случай че по негова преценка те ще изиграят решаваща роля във войната с Украйна, допуска ISW.

Не е ясно какви индикатори ще употребява Путин, с цел да оцени триумфа на двете равнища за избавяне на обстановката в Украйна - възобновяване на личните си сили и опит да пречупи решимостта на Запада.

И в двата случая Путин евентуално ще се провали, само че очевидно се нуждае от повече време, с цел да види последствията, преди да реши какво да прави по-нататък.

В най-хубавия случай Путин може да се надява, че тактическа нуклеарна ескалация ще докара до заледяване на сегашните фронтови линии. Това би било изненадваща случка, като се има поради цената, която той би платил, в случай че НАТО предприеме ответни дейности, заключава Американският институт за проучване на войната.

 Медведев за нуклеарната алтернатива: Не блъфираме и няма да желаеме позволение от никого
Медведев за нуклеарната алтернатива: Не блъфираме и няма да желаеме позволение от никого

Храни към момента нежна вяра в здравия разсъдък и възприятието за самозапазване у вражеските страни

Путин предложения някои съветски военни репортери, които преди този момент са подлагали на критика съветското Министерство на защитата (МО) за неналичието на бистрота по отношение на напредъка на Русия в Украйна, да участват на неговата тирада за анексията в Москва. Което евентуално демонстрира, че Путин се пробва да си обезпечи поддръжката на тези националистически и паравоенни фигури, вместо да ги цензурира. 

Руските окупационни чиновници продължиха напъните си да активизират със мощ украинските цивилни в окупираните украински територии. Украинският общоприет щаб заяви на 30 септември, че окупационните управляващи в град Херсон са нараснали случайните арестувания на мъже в годна за бойна възраст, които по-късно съветските сили принуждават да вземат участие в елементи, които скоро ще бъдат ситуирани на фронтовата линия.

Украинският общоприет щаб също заяви, че спомагателни елементи на Росгвардия са ситуирани в Бердянск, с цел да потушат предстоящите безредици, до момента в който окупационните управляващи активизират принудително промишлени служащи от Бердянск. Украинският кмет на Мариупол Петро Андрющенко сподели на 30 септември, че съветски военни стопират мъже на улицата, с цел да ревизират документите им , а мъжете, регистрирани в Донецка област, неотложно се активизират и изпращат на фронтовата линия.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров сподели на 30 септември, че съветските окупационни чиновници са разкрили боен комисариат в Мелитопол и имат намерение да активизират принудително 3000 " доброволци " от града до 10 октомври. Федоров заяви, че в случай че " доброволец " откаже наборна работа, той би трябвало да докара различен човек на негово място.

Руските окупационни чиновници ускориха напъните си да отстранен украинското въздействие и да принудят жителите да си сътрудничат с съветските админи след противозаконното анексиране на окупирани украински територии от Путин. Украинският общоприет щаб заяви на 30 септември, че съветските окупационни чиновници принуждават украинските поданици да получат съветско поданство и паспорти и заплашват да уволнят учители, които отхвърлят да сменят украинските си паспорти. Съобщава се, че съветски чиновници конфискуват украински паспорти и са заплашили да депортират тези украински жители, които не одобряват съветско поданство до 1 октомври.

Окупационни чиновници в област Донецк оповестиха конфискацията на имущество от 144 украински чиновници от администрацията на област Донецк и от разнообразни компании в Донецк на 30 септември.

Окупационните чиновници евентуално или ще национализират собствеността, или ще я раздадат на определени от Кремъл любимци като премия за поддръжката им за противозаконното анексиране на региона от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР