Руският президент Владимир Путин казал на италианския премиер Марио Драги,

...
Руският президент Владимир Путин казал на италианския премиер Марио Драги,
Коментари Харесай

Путин пред Драги: Условията все още не са подходящи за прекратяване на огъня

Руският президент Владимир Путин споделил на италианския министър председател Марио Драги, че изискванията към момента не са подобаващи за преустановяване на огъня.

Драги беседва с Путин през вчерашния ден и изясни, че по думите на съветския водач газовите контракти остават в действие, а европейски компании ще продължат да заплащат в евро и долари, а не в рубли. " Това, което разбрах, само че може и да бъркам, е, че обръщането на заплащанията... е вътрешен проблем на Руската федерация ", цитира думите му " Ройтерс ".

Драги изяснява, че изискал диалога с Путин, с цел да " приказва за мир ". Чул отговор: " Да, дано приказваме за мир. " Когато обаче италианският водач попитал по кое време се чака преустановяване на огъня, съветският президент обяснил, че изискванията още не са настъпили. Все отново съгласно Путин имало дребни крачки напред.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че счита " скоро " да беседва с сътрудниците си от Русия и Украйна, Владимир Путин и Володимир Зеленски, с цел да ги убеди да седнат на масата за договаряния.

Ердоган разяснява тематиката, откакто посрещна делегациите на Русия и Украйна в Истанбул, а Киев насочи предложение към Москва за завършек на спора.

Русия към този момент отхвърля концепцията (каквато Киев подкрепя) с аргумента, че има още работа по проектодоговора, а водачите би трябвало да се срещнат едвам когато сложните въпроси бъдат изчистени.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу в същото време съобщи, че въпреки резултатите от срещата в Истанбул тази седмица да не са задоволителни, страната му е подготвена за нова среща на двамата първи дипломати от Русия и Украйна след две седмици. Според Чавушоглу, който разяснява тематиката по телевизия " А Хабер ", самите Москва и Киев са поискали среща на по-високо равнище (в постоянните делегации вземат участие президентски съветници, зам.-министри и други).

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който биват извикани 134 500 руснаци на възраст от 18 до 27 години. Министърът на защитата Сергей Шойгу даде обещание, че те няма да бъдат изпращани в никакви " горещи точки ".

Това става седмици откакто Москва призна, че във войната в Украйна са взели участие хора на наборна работа и настояваше, че експлицитните указания били за възбрана такива военнослужещи да вземат участие " в осъществяването на каквито и да било задания на територията на Украйна. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР