Руският президент Владимир Путин каза в понеделник, че 50 000

...
Руският президент Владимир Путин каза в понеделник, че 50 000
Коментари Харесай

Путин обяви 50 000 мобилизирани войници в бойните части в Украйна

Руският президент Владимир Путин сподели в понеделник, че 50 000 съветски бойци, извикани като част от неговата мобилизационна акция , в този момент се бият с бойни елементи в Украйна , оповестяват " Ройтерс " и " Интерфакс ".

Путин сподели, че 80 000 са били " в зоната на специфичната военна интервенция " - терминът, който Русия употребява за войната си в Украйна - а останалите от съвсем 320 000 наборници са били в подготвителни лагери в Русия .

" Сега имаме 50 000 в техните бойни елементи. Останалите към момента не вземат участие в бойните дейности ", разяснява Путин по време на посещаване в региона на Твер, отвън Москва.

През септември Путин разгласи акция за " частична готовност ", с цел да призове стотици хиляди нови бойци за войната, откакто Украйна си върна огромни елементи от територия в контранастъпление. Този ход провокира изселване на стотици хиляди руснаци и провокира антивоенни митинги в цялата страна.

Миналата седмица Путин сподели, че.

Русия приключи частичната готовност в края на октомври, като министърът на защитата Сергей Шойгу сподели на 28 октомври, че към 41 000 съветски бойци към този момент са се включили към техните бойни елементи, които се бият в Украйна.
 Путин позволи мобилизацията на мъже с непогасена съдимост
Путин позволи мобилизацията на мъже с непогасена съдимост

Това може да значи идна нова мобилизационна вълна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР