Руският президент Владимир Путин каза пред китайски медии, че очаква

...
Руският президент Владимир Путин каза пред китайски медии, че очаква
Коментари Харесай

Путин: Искаме мир със Запада

Руският президент Владимир Путин сподели пред китайски медии, че чака последователно повдигане на икономическите наказания и нормализиране на връзките на Русия със Запада, съобщи DPА.

В изявление за държавната Китайска медийна група, оповестено преди визитата на Путин в Пекин, той сподели, че сегашните наказания против Русия нито я изненадват, нито я плашат.

Подобни ограничавания "постепенно ще бъдат анулирани ", съобщи Путин и добави: "И ние ще възстановяваме връзките си с всички наши сътрудници, в това число със Съединени американски щати, както и с тези, които се подчиняват на Америка и ни постановат наказания ".

В миг когато Вашингтон и обичайните им съдружници се карат за митата върху вноса, сподели Путин, и други страни също са почнали да понасят загуби, които Съединени американски щати "са почнали да им предизвикват " и това "рано или късно ще навреди на всички, в това число на основателя " на тези дейности.



Путин идва в петък на тридневна аудиенция в Китай, по време на която ще участва на годишната среща на Шанхайската организация за съдействие, боен и стопански блок с фокус върху Евразия.

Руско-китайската търговия набъбна до 87 милиарда $ през предходната година, сподели Путин. Двете страни желаят да подтикват съдействието си в области като инфраструктура, енергетиката, научните проучвания и високите технологии.

По отношение на неотдавнашните интернационалните договаряния със Северна Корея, Путин сподели, че поддържа напъните на Китай за понижаване на районното напрежение и правене на "пътна карта " за денуклеаризация на Северна Корея.



Стопанинът на Кремъл изрази вяра, че американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с със севернокорейския водач Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур и назова решението на американския президент да беседва с Ким "мъдро и зряло ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР