Руският президент Владимир Путин каза днес, че всички руски ваксини

...
Руският президент Владимир Путин каза днес, че всички руски ваксини
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 се задава: Колко ще струва? Коя е по-надеждна?

Руският президент Владимир Путин сподели през днешния ден, че всички съветски ваксини против Covid-19 са ефикасни и добави, че страната скоро ще записва трета ваксина против вируса, съобщи Ройтерс, като се базира на съветските организации РИА Новости и ТАСС.

В момента Русия дава ваксина та си " Спутник V " за вътрешна приложимост, без значение от обстоятелството, че тестванията през последната фаза още не са приключени.

Днес беше обявено, че успеваемостта на " Спутник V " е над 90 %. Преди това разработчиците на ваксина " Пфайзър " и БиоНТех споделиха същото за тяхната пробна ваксина.

Вече има две регистрирани ваксини. Всички проучвания демонстрираха и потвърдиха, че преди всичко тези ваксини са сигурни и нямат съществени странични резултати след приложимост, и второ - те са ефикасни, сподели Путин по видеоконферентна връзка на срещата на високо ниво на Шанхайската организация за съдействие (ШОС).

Ефективността на съветската ваксина се базира на данни от имунизиране на хора, а не на продължаващи тествания, показва Ройтерс.

Путин сподели още, че Москва е подготвена да си сътрудничи за имунизациите против ковид а и се съгласи с пакистанския министър председател Имран Хан, че ваксина цията би трябвало да бъде налична за всички хора.

Днес Русия заяви за 20 977 нови случаи на болест и за 368 умряли. По сбор на доказаните случаи - 1 817 109, страната е на пето място в света, след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция.

Цената на ваксина та на Бионтек ще е под пазарната и друга за районите

Германската биотехнологична компания Бионтек (BioNTech), която води в конкуренцията за показване на доказателства за работеща ваксина против Ковид-19, заяви през днешния ден, че възнамерява да дефинира цена под " нормалните пазарни нива " и друга за обособените страни и райони, съобщи Ройтерс.

На онлайн събитие на " Файненшъл таймс " ръководителят на тактиките в компанията Райън Ричардсън съобщи, че крайната цена на ваксина та, създадена взаимно с Пфайзър (Pfizer) и подлежаща на регулаторно утвърждение, ще взима поради финансовите опасности, на които нейните вложители от частния бранш са изложени.

" Опитахме се да следваме уравновесен метод, който признава, че нововъведенията изискват капитал и вложения, тъй че планираме да определим цена на нашата ваксина доста под нормалните пазарни равнища, отразявайки обстановката, в която се намираме, и за да осигурим необятен достъп по целия свят ", сподели Ричардсън.

" Очаквам диференцирано ценообразуване в избрани райони по света ", добави той, отказвайки да посочи другите цени.

Междувременно представител на Европейската комисия заяви, че комисията ще разиска на следващия ден опцията за подписване на контракт за доставка на ваксина та против Ковид-19, създадена от производителя от Съединени американски щати " Пфайзър " (Pfizer Inc.). Предстоящото разискване нямало нищо общо със известията от през вчерашния ден, че посоченият производител е създал ваксина , ефикасна в 90 на 100 от случаите. Говорителят удостовери, че до момента договаряния с " Пфайзър " всъщност не са водени, а са подписани контракти с други трима производители на разработвани ваксини и се договаря с още трима.

По неговите думи договорите не са за директна доставка, а основават опция страните от Европейски Съюз да пожелаят доставяне с нужните количества. Говорителят посочи, че комисията договаря също доставката на до 22 милиона бързи проби за разкриване на болестта, без да даде явен отговор дали се планува резултатите от тези проучвания да бъдат признавани автоматизирано на всички места в Европейски Съюз.

Болница на 130 км югозападно от град Шанхай. Два пъти седмично там имунизират против Ковид-19 . Който желае, се обажда по телефона или идва персонално, с цел да се запише в листата на чакащите, въпреки че единствено малко на брой стигат до мечтаната ваксина ция.

Ваксината е на китайския производител Sinovac. На опаковката написа: „ Одобрена от страната единствено за незабавни случаи “. Препаратът още няма публично позволение за прилагане. Китайските медии оповестяват, че през последните седмици са били имунизирани няколкостотин хиляди души против Ковид-19 – най-вече военни, лекари, болногледачи и различен медицински личен състав.

" Гордея се с това наше достижение "

Руски академик от Съединени американски щати подлага на критика съветската ваксина " Спутник V ". Ето за какво:
Първата в света ваксина против ковид излиза на пазара
Според доктор Чен, една от лекарките, които вършат ваксина циите, към този момент не е имало случаи на тежки реакции на нетърпимост към ваксина та. Самата тя също е имунизирана и приказва с горделивост за препарата, основан от китайската компания: „ Аз естествено се гордея с това наше национално достижение, тъй като обществеността от дълго време го чака “.

Междувременно за ваксина ция могат да се запишат и китайци, които считат да пътуват в някой рисков район от непозната страна – да вземем за пример студенти, които отпътуват да учат в Европа.

Много от детайлите на изпитателната стратегия за имунизиране в Китай към момента са непознати. Не е ясно да вземем за пример кои групи хора са подобаващи за имунизиране и в какви тъкмо условия то е целесъобразно. Хората научават съвсем инцидентно и за това по кое време и къде се оферират дребните към този момент количества подготвена ваксина. В множеството случаи това излиза наяве от известия в интернет и посредством другите месинджъри.

Възможните опасности не са тематика

И още нещо: измежду обществеността и в медиите не се водят съвсем никакви полемики по отношение на резултата и възможните опасности от този препарат, който към момента не е дефинитивно утвърден и сертифициран.

Повечето от тези, които се подлагат на имунизиране, като да вземем за пример един студент, който отпътува за Англия, не се смущават изключително от този факт: „ Препаратът към този момент е минал през в първата и втората фаза на инспекции,така че би трябвало да е сигурен. А и доста други хора по този начин или другояче към този момент са се ваксинирали “, споделя той.

В Белгия към този момент се създава ваксина против COVID-19

В допълнение към Антверпен, където се намира европейската централа на Pfizer, ваксина та се създава и в американския щат Мичиган.

" Вече сме произвели стотици хиляди дози и на двете места ", сподели Коен Колперт от белгийската компания Pfizer пред локалните медии. Американският " Pfizer " и немският " BioNTech ", след предварителни разбори в третата фаза на теста, оповестиха, че техният препарат за ковид ната ваксина има " 90% успеваемост ", която е доказана " седем дни след приемане на втората доза ".

Ваксината към момента чака " зелената светлина " от здравните управляващи, а Pfizer и " BioNTech " оповестиха, че възнамеряват да доставят 1,3 милиарда дози до 2021 година. Европейската комисия води договаряния с тези компании за контракт за доставка на 300 милиона дози на държавите-членки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР