Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Олаф Шолц са

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Олаф Шолц са
Коментари Харесай

Путин осъди пред Шолц деструктивната линия на Запада, който снабдява Киев с оръжия

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Олаф Шолц са разискали по телефона обстановката към Украйна. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, като прецизираха, че диалогът се е състоял по самодейност на немската страна.

Според оповестеното на формалния уебсайт на Кремъл известие Владимир Путин е обърнал внимание на “деструктивната линия на западните страни, в това число Германия, които доставят киевския режим с оръжия и приготвят украински военни ”. Според съветския президент всестранната политическа и финансова поддръжка за Украйна води до това, че Киев изцяло отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния.

Освен това Путин е уверил, че дълго време съветските въоръжени сили са се въздържали от нанасянето на удари по избрани цели на територията на Украйна. Сега обаче ударите станали неизбежна ответна реакция на офанзивите на Киев против съветската гражданска инфраструктура, в това число Кримския мост и енергийните обекти.

Путин е настоял за транспарантно следствие с присъединяване на съветските служби на терористичния акт против газопроводите “Северен поток ” и “Северен поток 2 ”. Освен това двамата водачи са разискали “зърнената договорка ”, която планува износа на зърно от украинските черноморски пристанища и на храни и торове от Русия.

Междувременно, представител на немското държавно управление съобщи, че в диалога си с Путин Шолц е осъдил съветските въздушни удари по цивилната инфраструктура в Украйна, както и че двамата водачи са се съгласили да поддържат контакт. Германският канцлер е призовал съветският президент да реши конфрикта с дипломация, в това число с евакуиране на съветските военни.

Източник: БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР