Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Путин и Макрон зоват за преки преговори със Северна Корея

Руският президент Владимир Путин и френският му сътрудник Еманюел Макрон приканиха за директни договаряния със Северна Корея, като се съгласиха, че е значимо да се позволи рецесията на Корейския полуостров посредством дипломация. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от съветските медии.

Двамата държавни ръководители са разискали позициите си по отношение на рецесията към Северна Корея по време на телефонен диалог и са се съгласили, че не може да се допусне по-нататъшно ескалиране на спора, защото последствията от него биха били непоправими.

Путин и Макрон са осъдили " провокативните дейности " на тоталитарната страна, които нарушават резолюциите за разоръжаване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 Русия жигосах последното ракетно тестване на Северна Корея
Русия жигосах последното ракетно тестване на Северна Корея

" Русия е надълбоко обезпокоена "

По-рано през днешния ден Пхенян изстреля поредна балистична ракета към Япония, като тя прелетя над северния остров Хокайдо и падна в Тихия океан. Това стана по-малко от две седмици след шестия нуклеарен опит на комунистическия режим, предизвиквайки ново напрежение в района. Южна Корея отговори в границите на няколко минути, като изстреля две ракети в морето в симулирана офанзива против Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР