Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за ратифициране

...
Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за ратифициране
Коментари Харесай

Путин подписа законите за анексиране на четирите украински региона

Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за одобрение на договорите за приемане на четирите отчасти окупирани от Русия украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска.

Съответните документи са оповестени, заяви през днешния ден ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че на 3 октомври Руската Държавна дума (долната камара на парламента) ратифицира единомислещо четирите контракта

за влизането на четири украински региона -  така наречен Донецка и Луганска национални републики, както и Херсонска и Запорожска област в състава на Руската федерация след небрежно проведени референдуми, които Киев и Западът осъдиха като създадени в изискванията на насила и нелегитимни, съобщи Ройтерс.

Договорите бяха подписани на 30 септември на тържествена гала в Георгиевската зала на Кремъл от съветския президент Владимир Путин

и назначените от Москва ръководители на четирите украински региона. В договорите се прецизира, че границите на новите субекти на Русия ще се дефинират от границите на териториите, които " са съществували към деня на образуването им и приемането им в Русия ", а външните им граници стават държавни граници на Руската федерация.

В документите също се планува от деня на присъединението на четирите субекта да бъдат формирани две нови републики

и две нови области в състава на Русия, които ще запазят сегашните си названия, а ръководителите им ще получат статут на губернатори, показва ТАСС.

Влизането на четирите области в състава на Русия е разумно продължение на обединяването на съветските земи ,

почнало през 2014 година със завръщането на Република Крим и град Севастопол в Руската федерация, сподели на съвещанието на Държавната дума съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР