Руският посланик в Кайро Георгий Борисенко потвърди, че Египет официално

...
Руският посланик в Кайро Георгий Борисенко потвърди, че Египет официално
Коментари Харесай

БРИКС: Още една държава с официална молба за присъединяване

Руският дипломат в Кайро Георгий Борисенко удостовери, че Египет публично е подал молба за участие в блока БРИКС.

По-специално, Египет е изразил мощен интерес към напъните на алианса за реализиране на търговия с потребление на различни валути, без значение дали става въпрос за национални валути или за новосъздадена обща валута.

Неотдавнашните полемики благоприятстваха Египет като евентуален претендент за участие в икономическия блок. Вчера министърът на снабдяването на страната удостовери, че търговията с блока ще се прави в национални валути, което ще отстрани зависимостта от щатския $ в търговията с Китай, Русия и Индия.

С наближаването на годишната среща на върха след няколко месеца разширението на БРИКС ще бъде значима тематика за разискване. Фокусът евентуално ще се върти към растежа на блока и евентуалното основаване на различна валута.

Георгий Борисенко, съветският дипломат в Кайро, разгласи, че Египет публично е подал заявката си за участие в блока БРИКС. Той особено загатна: “Понастоящем БРИКС се ангажира да предизвиква търговията с различни валути, без значение дали става въпрос за национални валути или за нова обща валута. Египет демонстрира огромен интерес към тази самодейност ”.

Освен това евентуалното приемане на Египет в блока е в сходство с напъните му за усилване на търговията с Русия. Борисенко означи основаването на нови механизми за търговски транзакции, които отразяват засилената икономическа интензивност сред двете страни.

Египет е измежду няколкото страни, които интензивно търсят участие в групата. Забележително е, че на срещата на върха на БРИКС ще участват дипломати от страни като Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), които евентуално ще търсят решения по съответните си претенции за участие в БРИКС и нейната Нова банка за развиване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР