Руският посланик в Черна гора беше обявен за персона нон

...
Руският посланик в Черна гора беше обявен за персона нон
Коментари Харесай

Черна гора изгони руския посланик

Руският дипломат в Черна гора беше разгласен за личност нон грата. Той има шест дни да напусне територията на страната. 

Посланик Владислав Масленников разяснява дейностите на Черна гора в ефира на телевизионния канал " Русия-24 " и означи, че черногорските управляващи не са обяснили аргументите за решението си. Той съобщи, че експулсирането ще се отрази отрицателно на развиването на връзките сред двете страни и даде обещание ответни ограничения от страна на Русия. Според него народът на Черна гора кардинално поддържа позицията на Руската федерация и не демонстрира русофобия, за разлика от държавното управление.

Вчера външното министерство на Черна гора разгласи съветски посланик за личност нон грата, като не разгласи незабавно името, и му даде седем дни да напусне страната. На 7 април Черна гора разгласи четирима съветски дипломати за персони нон грата. В отговор Русия изгони един черногорски посланик на 31 май.

Днес представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че експулсирането на съветски посланик от Черна гора е нов епизод от хибридната акция, отприщена от Запада против Русия. ``Разглеждаме акта на черногорските управляващи като следващ епизод от хибридната акция на Запада и неговите прислужници против Русия. Възприемаме този ход като нежеланието и неспособността на Подгорица да се отдръпне от политиката на механично следване на тази деструктивна линия – в ущърб на интернационалната сигурност, а също и на личните си национални интереси``,  каза Захарова. ``Запазваме си правото да предприемем ограничения в сходство с общоприетата практика``, допълни говорителката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР