Руският петролен гигант Роснефт трябва бързо да представи потенциални купувачи

...
Руският петролен гигант Роснефт трябва бързо да представи потенциални купувачи
Коментари Харесай

Берлин: Роснефт бързо да представи купувачи за германските си активи, иначе - национализация

Руският петролен колос " Роснефт " би трябвало бързо да показа евентуални купувачи за немските си активи, съобщи в петък държавният секретар в Министерството на стопанската система на Германия - Михаел Келнер, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.
Михел Келнер също по този начин сподели, че национализацията на немските активи на " Роснефт " остава като алтернатива за Берлин.
Той предизвести, че Берлин няма да одобри активите на съветската компания да бъдат продадени на " заместващи " притежатели, в това число каузи от 54,17% в рафинерията " Швед " в Източна Германия, които по-късно могат да разрешат на " Роснефт " да си ги изкупи назад в даден миг в бъдеще.
" Сега зависи от съветската страна да показа възможни купувачи. Ако това са вложители отвън Европейски Съюз, ние ще правим съответните инспекции по Закона за външната търговия и заплащанията. " - уточни Келнер.

" Въпросът за експроприацията остава на масата. Ясно е, че се нуждаем от трайно решение за трите рафинерии ", сподели още Келнер, имайки поради и другите два немски холдинга на " Роснефт " в рафинериите MiRo и Bayernoil.

Коментарите на Михаел Келнер идват ден, откакто Германия разшири попечителството си върху локалните активи на " Роснефт " за трети път от 2022 година насам, спирайки възможния развой по изземване (национализация), защото " Роснефт " алармира за готовността си да откри нов притежател.

" Сега става въпрос дали съветската страна ще предприеме съществени стъпки, с цел да продаде Rosneft Deutschland през идващите месеци – и кого ще показа като евентуални купувачи ", уточни Келнер пред организация Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР