Руският парламент гласува за оттегляне от Договора за разоръжаване на

...
Руският парламент гласува за оттегляне от Договора за разоръжаване на
Коментари Харесай

Русия се оттегли от Договора за разоръжаване на конвенционалните сили в Европа

Руският парламент гласоподава за отдръпване от Договора за разоръжаване на стандартните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). Решението е било взето единомислещо и в полза на националната сигурност, съобщи ръководителят на Думата Вячеслав Володин.

Договорът за ДОВСЕ дефинира горните граници за разполагане на тежки оръжия в Европа. Те включват бойни танкове и бойни машини на пехотата, тежка артилерия, бойни самолети и хеликоптери. Москва е една от страните, подписали съглашението през 1990 година, само че още през 2007 година отсрочва по-голямата част от осъществяването му. От 2015 година, след анексирането на Крим, Русия също по този начин към този момент не взе участие в съвещанията на консултативната група. Лидерът на Кремъл Владимир Путин показа законодателната самодейност предходната седмица.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР