Руският опозиционер Иля Пономарев заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Руският опозиционер Иля Пономарев заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин няма да доживее до 2024 г., близкият му кръг може да го убие

Руският опозиционер Иля Пономарев съобщи, че съветският президент Владимир Путин няма да доживее идната година, съобщава Newsweek.

Руският политик признава, че изказванията за анексирането на " нови територии ", които в това време Руската федерация не управлява изцяло, както и несполучливата атака на съветските войски против Киев и отстъплението от Херсон, могат да доведат до това вътрешния кръг на Путин да вдигне оръжие против него.

Според опозиционера 2022 година е годината, в която въздействието на Путин стартира да понижава.

„ Прогнозата ми към момента е в действие, че той няма да види идващия си рожден ден “, сподели Пономарев в изявление за кореспонденти.

„ Разбира се, фантазията ми е да го видя [Путин] на подсъдимата пейка в Хага в последна сметка те могат да убият.

На 7 октомври 2023 година Путин ще навърши 71 години.

След появяването на доказателства, събрани от неправителствени организации, публицисти и следователи, американският дипломат за интернационалните наказателни каузи Бет ван Шаак упрекна Русия в „ систематични “ военни закононарушения през ноември.

Прокурорът на Международния углавен съд Карим Хан сподели, че Хага е вярното място за следствие на закононарушението " експанзия ".

Кой е Иля Пономарев?

Руският опозиционер Иля Пономарев беше единственият съветски народен представител, който гласоподава срещу анексирането на Крим през 2014 г. Пономарев, който беше народен представител от Държавната дума от 2007 до 2016 година, в този момент е в Украйна, където получи поданство. Той взе участие в опозиционното придвижване, което съгласно неговия проект би трябвало да способства за прехода на Руската федерация към народна власт.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР