Руският опозиционер и блогър против корупцията Алексей Навални е номиниран

...
Руският опозиционер и блогър против корупцията Алексей Навални е номиниран
Коментари Харесай

Алексей Навални е номиниран за Нобелова награда за мир |

Руският опозиционер и блогър срещу корупцията Алексей Навални е номиниран за Нобеловата премия за мир, съобщи CNN. 

Той е един от най-изявените критици на Кремъл от десетилетия. 

" Номинацията идва от професори и учени от Съединени американски щати, Англия и други страни ", изясни професорът от университета в Ню Джърси Сергей Ерофеев. 

Той показва, че процесът на номиниране е стартиран от учени, само че това не значи, че държавници или представители на интернационалните организации няма да се причислят.

Навални работи интензивно за откриване на корупцията по високите етажи на властта. 

През август  44-годишният Навални припадна в аероплан на път от Томск за Москва, откакто пил чай на летището. Самолетът кацна спешно в сибирския град Омск, в чиято болница го сложиха в кома. Няколко дни по-късно той бе превозен в Германия след първична опозиция от страна на Русия, която отпадна след намесата на водачите на Франция и Германия Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Малко по-късно екипът на опозиционера заяви за нови разкрития, съгласно които Навални е бил токсичен от нервнопаралитично вещество от вида " Новичок ", създадено за военни цели по руско време. Москва отхвърли тези изказвания. Френска и шведска лаборатории потвърдиха немските заключения.

Миналият месец Навални бе изписан от берлинската болница " Шарите ". 

Преди дни, че стои зад отравянето му. 

Нобеловата премия за мир е една от петте Нобелови награди, учредени през 1895 година според наследството на шведския фабрикант и откривател Алфред Нобел. За разлика от Нобеловите награди за физика, химия, медицина и литература, които се дават всяка година в Стокхолм, премията за мир се връчва в Осло.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР