Руският опозиционер Алексей Навални заяви, че ще заведе дело срещу

...
Руският опозиционер Алексей Навални заяви, че ще заведе дело срещу
Коментари Харесай

Навални съди Кремъл заради обвиненията, че работел с ЦРУ

Руският опозиционер Алексей Навални съобщи, че ще заведе дело против представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който го упрекна в съдействие с Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи Дойче веле.

Припомняме, Навални се възвръща след покушението, осъществено против него в Русия с вещество от групата на "новичок ".

"Знаете, че извънредно рядко повеждам каузи против пропагандисти, въпреки че по цели дни популяризират неистини за мен. Просто не желая да си изгубвам времето. Но тук има непосредствено изказване от държавен служител. " - написа в блога си Алексей Навални.

По-рано ръководителят на съветския парламент Вячеслав Володин съобщи, че Навални си сътрудничи с задгранични спецслужби.

След това Песков разяснява във връзка на думите на Володин, че "не пациентът работит със западни спецслужби, а западните спецслужби работят с него ". Той твърди, че Кремъл и Германия имат информация, че Навални получил "инструкции " от Централно разузнавателно управление на САЩ "тези дни ", без да прецизира защо инструции става дума и въз основа на какво прави сходна констатация.

В отговор Алексей Навални разгласи решението си да се обърне към съда. Той упорства Кремъл да показа доказателства за изказванията, че е работил "със експерти от Централно разузнавателно управление на САЩ ".

"Направо по малкия екран ги покажете, в прайм тайма. Разрешавам ви, " написа опозиционният водач.

"Ако органите на държавната власт, от чието име приказва Песков, имат доказателства за тази нелепост, която той популяризира, значи става дума за националната сигурност на Русия и аз упорствам да се разгласяват тези доказателства, " обобщава Навални.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР