Руският опозиционен политик и бивш депутат Дмитрий Гудков напусна Русия

...
Руският опозиционен политик и бивш депутат Дмитрий Гудков напусна Русия
Коментари Харесай

Руският опозиционер Дмитрий Гудков напусна Русия заради риск от арест

Руският опозиционен политик и някогашен народен представител Дмитрий Гудков напусна Русия и се надява да стигне до България, където живеят родителите му. На път за Украйна той заяви, че е получил предизвестие от кръгове, близки до властта, че в случай че остане в Русия ще бъде задържан още веднъж по наказателно дело за имуществени вреди за неплатен наем. Според Гудков, задачата е да не взе участие в изборите през септември. Кремъл съобщи, че не следи дейностите на политика.

Московски съд през днешния ден санкции Дмитрий Гудков с 10 хиляди рубли за присъединяване в неразрешена проява в поддръжка на Навални през януари. Часове по-рано политикът разгласи в обществените мрежи, че отива в Киев. Пред телевизия Украйна-24 Гудков съобщи, че заминаването му е краткотрайно.

В Москва са останали брачната половинка и детето на политика. Гудков и вуйна му Ирина Ермилова дават отговор за породени имуществени вреди в изключително огромни размери. Делото е формирано през април за неплатени наеми за офиси в Москва. Наказанието е до пет години затвор.

" Целта им е да не позволен да се кандидатирам на парламентарните избори. Криминалното дело още не е завършило и оставам обвинен. Леля ми е има възбрана за пътешестване. Намекнаха ми, че ще я пратят в пандиза всеки миг. Тя е на 60 и не е подготвена за сходни събития ", сподели Дмитрий Гудков - опозиционен политик.

Дмитрий Гудков попадна за малко в ареста, само че твърди, че няма нищо общо с наетите парцели. По-рано съветските управляващи направиха серия обиски на адреси, свързани с него и други опозиционни дейци.

" Трябва да изгорят с нажежено желязо всичко, способно да противодейства на режима на Путин ", съобщи Генадий Гудков, татко на Дмитрий на 3 юни 2021 година

Кремъл съобщи, че арестите на политици като Гудков нямат нищо общо с политиката и отхвърли обвиняванията, че се пробва да в профил политически съперници. Преди дни Гудков-баща, също някогашен народен представител, приказва пред Ройтерс от неуточнено място.

" Бивш мой сътрудник от правоохранителните организации ми сподели, че има заповед да се оправят с мен в България. Не знам дали е истина, само че индивидът ми сподели да взема ограничения за сигурност ", съобщи Генадий Гудков.

Арестът на Дмитрий Гудков съответства със задържането на опозиционера Андрей Пивоваров, който беше свален от аероплан преди полет за Варшава.

" Очевидно е, че хванаха Скрипал, Навални, Литвиненко, всички знаем, че съветските управляващи са забъркани в детонациите в склад за муниции в Чехия. Очевидно могат да стигнат до всеки на всички места ", уточни Дмитрий Гудков.

Миналата седмица президентът Путин подписа закон, който не разрешава кандидатирането за изборни длъжности на лица, свързани в организации, приети за " екстремистки ". Законът на практика поставя завършек на акцията на доста от съдружниците на опозиционния водач Навални.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР