Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в затвора, каза,

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в затвора, каза,
Коментари Харесай

Алексей Навални: Войната на Путин тласна Русия към самото дъно

Руският опозиционен водач Алексей Навални, излежаващ присъда в пандиза, сподели, че силите на Москва са направили военни закононарушения в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на известие в " Туитър ", направено посредством негови сътрудници.

Навални упреква също президента Владимир Путин, че е разрушил бъдещето на Русия поради личната си персонална упоритост.

В пост в обществената мрежа, отдаден на първата годишнина от съветското навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година, Навални споделя, че Русия е стигнала до " самото дъно " и може да се възвърне единствено когато " диктатурата на Путин " бъде свалена и Москва стартира да " възвръща " на Киев вредите, нанесени през войната.

" Десетки хиляди почтени украинци бяха убити, болежка и премеждия сполетяха още милиони други. Извършени бяха военни закононарушения ", сподели Навални, като прикани също за интернационално следствие на изказванията за осъществени жестокости.

" Действителните аргументи за тази война са политическите и стопански проблеми в самата Русия, желанието на Путин да се задържи на власт непременно и манията за неговото лично историческо завещание. Той желае да влезе в историята като " царят поробител ", сподели съветският опозиционер.

Според Навални провалянето на Русия на бойното поле е " неизбежно " и Москва би трябвало да изтегли войските си от Украйна, като признае нейните граници, както са били избрани те през 1991 година след разпадането на някогашния Съветски съюз.

Това би включвало и Крим, макар че Навални, подложен на критика в предишното поради двусмислените си изявления по отношение на позицията му за анексирането на полуострова от Москва през 2014 година, не загатва категорично Крим в постовете си, отбелязва Ройтерс.

Навални сподели, че Русия дължи на Украйна репарации, изказвайки съмнение те да бъдат взети от износа на енергийни запаси на Москва в един предстоящ следвоенен сюжет. Той разкритикува Путин за " разрушаването " на личното бъдеще на Русия " просто с цел да направи по този начин, че нашата страна да наподобява по-голяма на картата ".

" Ударихме самото дъно ", сподели Навални и добави: " Трябва да демонтираме режима на Путин и неговата тирания ".

Кремъл забрани организациите на Навални и ускори своята акция против критиците на по този начин наречената " специфична военна интервенция " в Украйна, като арестува, наред с други, и доста от сътрудниците на Навални въз основа на претекстове, свързани с националната сигурност.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР