Руският опозиционен лидер Алексей Навални е изведен от затвора ИК-2

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е изведен от затвора ИК-2
Коментари Харесай

Навални е отведен в нов затвор, близките на опозиционера не знаят къде е

Руският опозиционен водач Алексей Навални е изведен от пандиза " ИК-2 Покров " и е откаран към ново място за изтърпяване на ефикасната му присъда, само че околните му нямат информация къде се намира той.

Колегата на Навални Леонид Волков споделя, че юристът му е дошъл в досегашния затвор, само че надзирателите са го задържали на входа и по-късно са споделили: " Няма подобен наказан при нас ".

" Не знаем къде се намира Алексей сега и към кой затвор го водят ", споделя Волков.

Алексей Навални беше наказан на 2,5 години затвор незабавно откакто се върна в Русия от Германия, след дълготрайно възобновяване поради отравянето му с новичок. Формалният мотив за присъдата по остарялото дело " Ив Роше " беше, че Навални е пропущал да се явява пред полицейските служби в интервала, в който се лекуваше в чужбина.

През март 2022 година той беше наказан на още по-тежко наказване - 9 години отнемане от независимост - по развой за шикалкавене поради получени дарения от неговия Фонд за битка с корупцията.

Тази присъда би трябвало да бъде излежана в затвор от непоколебим режим, което е и евентуалната причина за решението за преместването на Алексей Навални.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР