Руският олигарх Роман Абрамович и собственик на лондонския футболен отбор

...
Руският олигарх Роман Абрамович и собственик на лондонския футболен отбор
Коментари Харесай

Великобритания замрази богатството на Роман Абрамович

Руският олигарх Роман Абрамович и притежател на лондонския футболен тим „ Челси “ влезе в санкционния лист на Обединеното кралство. Британското държавно управление съобщи в четвъртък, че дългогодишният другар на съветския президент Владимир Путин е измежду седемте съветски предприемачи, добавени в „ черния “ лист на държавното управление.

Там са още членове на вътрешния кръг на Путин, като Олег Дерипаска, Дмитрий Лебедев и Игор Сечин.

Активите им ще бъдат замразени, а пътуванията им до Острова – неразрешени.

Не може да има сигурни убежища за тези, които поддържаха жестокото нахлуване на Путин против Украйна “, сподели английският министър председател Борис Джонсън, представен от CNBC.

Репресията е последвана от известието на Абрамович предходната седмица, че той ще продаде „ Челси “, дружно с редица първокласни парцели в Лондон, в опит да избави парите си.

55-годишният Абрамович, чието благосъстояние в началото произлиза от приватизацията на съветската промишленост, сподели, че продажбата е „ в най-хубавия интерес на клуба “ и че всички чисти доходи от продажбата ще бъдат дарени на жертвите на войната.

След оповестяването на глобите Министерството на спорта съобщи, че ще работи в тясно съдействие с клуба и футболната лига, с цел да подсигурява, че мачовете ще продължат да се играят.

„ Лицензът ще бъде непрекъснато преразглеждан и ще работим в тясно съдействие с футболните управляващи “, сподели представител на държавното управление.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР