Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че под частична

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че под частична
Коментари Харесай

300 000 руснаци подлежат на мобилизация

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че под частична готовност попадат 300 хиляди резервисти. Това стана в телевизионно изказване по-малко от час откакто президентът Владимир Путин вкара частична готовност.

Шойгу увери, че няма да има готовност на други групи - подлежащи на наборна работа или студенти.

" Това не са хора, които в никакъв случай не са виждали и чували нищо за армията ", а " отслужили, със военна компетентност, която в този момент е нужна ", или опит, сподели още Шойгу. По думите му отбиващите военната си работа няма да бъдат ориентирани към Украйна, а ще продължат да го вършат на територията на Русия, където са зачислени.

Министърът също по този начин усили публично известния досега брой на убитите съветски военни до 5937 души.

Последният път, когато Русия е обявявала брой починали във войната, бе още през март и бе съвсем четири пъти по-малък. Оценките на украинските и западните служби обаче варират и съгласно някои от тях действителният брой е петцифрен.

Дори единствено съгласно налични отворени данни, оценени от съветската работа на Би Би Си и " Медиазона ", жертвите са 6476 към 16 септември и това може да е към половината от броя на заровените в Русия, сражавали се в Украйна.
ТЕМА преди 2 часа 2483 преди 17 часа 1025 преди 23 часа 465
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР