Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния
Коментари Харесай

Никой не е виждал военния министър на Русия и шефа на генщаба от 12 дни |

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов изчезнаха от общественото пространство от 11 март, което беше видяно от публицисти от самостоятелни съветски медии. 

Според източник на OFFNews, в основната квартира на НАТО в Брюксел се разисква, че Герасимов евентуално е под домакински арест и се чака комфортен миг това да се разгласи. 

В обкръжението на Шойгу се приказва, че той не е добре - има проблеми със сърцето,, като се базира на прочут на министъра. " Агентство ", е известна с следствията си близкия кръг на Путин. Все още няма публични мнения от съветското Министерството на защитата и представителя на Путин Дмитрий Песков, които са потърсени от изданието.

Шойгу за последен път е забелязан на 11 март по време на връчването на държавни награди на военни, взели участие в съветската инвазия в Украйна. Тогава е и срещата му с  английския министър на защитата Бен Уолъс.  " Агентство " напомня, че до 11 март Шойгу е бил в новините съвсем всеки ден. На 18 март името му е упоменато в уеб страницата на Кремъл, в което се споделя, че Владимир Путин е разискал с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност " хода на специфичната интервенция в Украйна ", само че без видео или фотоси от срещата. На същия ден, уеб страницата на държавният Първи канал излъчва репортаж за Шойгу, който връчва награди, само че видеото е от 11 март.

Последната вест за Герасимов също е от 11 март, когато се появи информация за диалозите му с началника на турския общоприет щаб Яшар Гюлер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР