Руският милиардер Роман Абрамович загуби , наложени му от Европейския

...
Руският милиардер Роман Абрамович загуби , наложени му от Европейския
Коментари Харесай

Абрамович загуби съдебната битка за отмяна на наложените му санкции от ЕС

Руският милиардер Роман Абрамович загуби, наложени му от Европейския съюз след нахлуването на съветските сили в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

След като президентът Владимир Путин изпрати съветски войски в Украйна през февруари 2022 година, Е С глоби съветски чиновници и редица съветски предприемачи , измежду които и Абрамович, като в същото време замрази съветски активи за стотици милиарди долари.

Съд на Европейски Съюз удостовери рестриктивните мерки по отношение на Абрамович и отхвърли исковете му за обезщетение , като означи ролята му в съветската стоманодобивна компания " Евраз " и обстоятелството, че стоманата е главен източник на доходи за съветското държавно управление.
 Абрамович скрил пари и активи от западните наказания
Абрамович скрил пари и активи от западните наказания

Руският олигарх преструктурирал бизнес империята си

" Общият съд отхвърля желае, заведен от господин Абрамович, като по този метод удостоверява ограничаващите ограничения, подхванати против него ", се показва в решението на съда на Европейски Съюз.

" Съветът в действителност не е позволил неточност в преценката си, като е решил да включи и по-късно да резервира името на господин Абрамович в оспорваните описи, поради ролята му в групата " Евраз " и по-специално в нейната компания майка ", отбелязва още правосъдната институция.

Абрамович, който има и израелско поданство и е някогашен притежател на футболния клуб от Висшата лига " Челси ", стана един от най-влиятелните предприемачи в света след разпадането на Съветския съюз през 1991 година " Форбс " прави оценка чистото му положение на 9,2 милиарда $.
 Съединени американски щати конфискуват два самолета на Абрамович
Съединени американски щати конфискуват два самолета на Абрамович

След правосъдна заповед поради установени нарушавания на наложени наказания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР