Руският космически кораб Луна-25 се разби на повърхността на Луната

...
Руският космически кораб Луна-25 се разби на повърхността на Луната
Коментари Харесай

Руската сонда Луна-25 се разби на повърхността на Луната

Руският галактически транспортен съд Луна-25 се разруши на повърхността на Луната на в неделя, откакто се завъртя в неконтролируема орбита, заяви галактическата организация Роскосмос с уточнението, че е изгубила всевъзможен контакт със сондата.
 
Преди ден апаратът претърпя " ненормална обстановка ", до момента в който се приготвяше да навлезе в орбита преди плануваното му втурване към лунната повърхнина в понеделник. Според съветските медии галактическите чиновници са провели изключителна среща през нощта против неделя в опит да намерят метод да спасят задачата.
 
Луна-25 навлезе в лунна орбита на 16 август, като стана първият съветски галактически транспортен съд, който направи това след Луна-24 през 1976 година по време на руския водач Леонид Брежнев. Русия възнамерява да сътвори база на Луната до 2040 година
 
Настоящата задача имаше за цел да изследва част от Луната, където учените допускат, че има замръзнала вода и други запаси, които биха могли да се употребяват по време на по-дълъг престой на хора.
 
Луна-25 трябваше да работи една година в региона към южния полюс на Луната. Ракета, носеща 1800-килограмовата сонда, беше изстреляна от съветския космодрум Восточни на 11 август.
 
Русия беше в самобитна конкуренция с Индия, която възнамерява да приземи своя галактически транспортен съд Chandrayaan-3 на южния полюс на Луната на 23 август.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР