Руският журналист и носител на Нобелова награда за мир Дмитрий

...
Руският журналист и носител на Нобелова награда за мир Дмитрий
Коментари Харесай

Журналистът и нобелов лауреат Дмитрий Муратов: Да не подценяваме руската заплаха за ядрен удар

Руският публицист и притежател на Нобелова премия за мир Дмитрий Муратов предизвести да не се подхожда безгрижно към съветската агитация във връзка с нуклеарното оръжие.

„ Не бих изключил опцията да бъдат употребявани нуклеарни оръжия “, сподели Муратов пред публицисти в Женева във вторник на събитие по случай Международния ден на свободата на печата.

Целта на актуалната агитация на Кремъл е да направи потреблението на нуклеарно оръжие по-приемливо за съветската общност, предизвести основният редактор на самостоятелния вестник " Новая газета ".

„ През последните две седмици чуваме от нашите малките екрани, че нуклеарните силози би трябвало да бъдат отворени “, сподели той. „ И също по този начин чуваме, че в случай че доставките на оръжие за Украйна продължат, тези ужасни оръжия би трябвало да бъдат употребявани “.

Противно на изказванията на пропагандата, потреблението на такива оръжия „ няма да значи завършек на войната “, сподели Муратов: „ Това ще бъде краят на човечеството “.

Муратов дефинира " безспорната, неограничена " власт на президента Владимир Путин като най-страшното развиване на Русия като страна. Защото в случай че Путин реши да употребява нуклеарно оръжие, " никой не може да го спре...нито Народното събрание, нито гражданското общество, нито публичното мнение ".

Муратов беше почетен с Нобелова премия за мир предходната година дружно с филипинската журналистка Мария Реса за „ старания за отбрана на свободата на изложение, която е причина за народна власт и дълготраен мир “. В речта при приемането на премията на 11 декември 2021 Муратов съобщи, че самостоятелната публицистика в Русия е под опасност.

В края на март неговият вестник беше заставен да спре да излиза, откакто неведнъж беше предупреждаван от управляващите поради отразяването им на съветската инвазия в Украйна.Русия одобри законопроект, който направи работата на публицистите невъзможна, като инкриминира потреблението на думи като " война " във връзка с дейностите им в Украйна. 

След нахлуването в Украйна, съветските медии бяха инструктирани да употребяват единствено публична информация от съветските управляващи за своите репортажи. Термини като " война " или " настъпление " по отношение на нахлуването в Украйна са неразрешени. Властите просто показват нападателната война против Украйна като " специфична интервенция " на военните и мироопазваща задача за отбрана на рускоезичните украинци.

В края на предходната седмица а. В предаването „ 60 минути “ беше показано унищожението на Берлин, Париж и Лондон, а графика онагледи какъв брой време би лишило на ракета, изстреляна от Калининград в Балтийско море, да доближи до огромните столици в Европа.

Според медията, ракетата ще доближи до Берлин за 106 секунди, до Париж – за 200 секунди до Париж, а за 202 секунди ще бъде в Лондон.

Председателят на националистическата партия " Родина " Алексей Журавльов съобщи в ефира на Россия 1, че в такава обстановка Англия към този момент няма да съществува.



" Една " Сармат " и това е - Британските острови ги имало в миналото, Британските острови към този момент ги няма. Говоря съществено ", сподели той в ефира на съветската телевизия.

Предаването   " 60 минути " е едно от най-гледаните съветски телевизионни излъчвания, а негови създатели са съпрузите Олга Скабеева и Евгений Попов. В туит, споделящ видеото, Джулия Дейвис, основател на Руския медиен мониторинг, написа: „ Руската телевизия продължава да заплашва с нуклеарни удари против западните страни, обезверено се пробва да ги възпира да продължат да оказват помощ на Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР