Руският Газпром заяви, че износът му на газ за страни

...
Руският Газпром заяви, че износът му на газ за страни
Коментари Харесай

Продажбите на "Газпром" се сриват с катастрофални темпове

Руският " Газпром " съобщи, че износът му на газ за страни отвън някогашния Съветски съюз е понижен с повече от една четвърт на годишна база сред януари и май, откакто е изгубил няколко европейски клиента, съобщи Франс прес.

" Износът за страни отвън района възлиза на 61 милиарда кубически метра, което съставлява спад от 27,6% по отношение на същия интервал на предходната година ", се споделя в изказване на енергийния колос.

Откакто съветският военнопрестъпник Владимир Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари, Москва изисква клиентите от " вражески страни " - в това число държави-членки на Европейски Съюз - да заплащат за газа си в рубли. Новото условие се преглежда като мярка за заобикаляне на западните финансови наказания против съветската централна банка, наложени поради офанзивата на Москва в Украйна.

Досега доставките на природен газ за Полша, България, Финландия и Нидерландия бяха спрени поради отвод да заплащат в рубли. Страните от Европейски Съюз се стремят да понижат зависимостта си от съветската сила, само че са разединени по отношение на налагането на ембарго върху природния газ, защото няколко държави-членки са мощно подвластни от енергийните доставки на Москва.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР