Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) заяви в сряда, че

...
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Отговорът на Москва! Руската Covid ваксина Спутник V има 92% ефективност

Руският фонд за директни вложения (РФДИ) съобщи в сряда, че претендент имунизацията против Covid-19 " Спутник V ", създадена от Федералния проучвателен център за епидемиология и микробиология " Гамалея ", е посочила 92% дейно при попречване на коронавирусната болест.

Според РФДИ междинните данни, получени от първите 16 000 участници в изпитването, демонстрират, че възможностите за заразяване с ковид са с 92% по-малко измежду тези, които са получили и двете от плануваните дози на имунизацията " Спутник V ".

Първоначалните резултати са едвам вторите, оповестени от финален стадий на тествания върху хора на фона на световните старания за произвеждане на ваксини, които могат да спрат пандемията, предизвикала към този момент гибелта на повече от 1,2 милиона и опустошила международната стопанска система, показва Ройтерс.

Русия записва своята ваксина за Covid-19 за социална приложимост през август, като тя е първата страна, която го направи, макар че утвърждението пристигна преди началото на огромния развой на нейното изпитване през септември.

" На базата на данните се вижда, че имаме доста ефикасна ваксина “, сподели ръководителят на РФДИ Кирил Дмитриев и добави, че това е новината, за която разработчиците на имунизацията ще приказват един ден на внуците си.

Независими специалисти обаче означават, че знанията за дизайна и протокола на процеса на провежданите със " Спуник V " изпитвания са нищожни, което прави извънредно мъчно интерпретирането на оповестените съветски данни.

По-рано тази седмица съветското министерство на опазването на здравето съобщи, че имунизацията е била над 90% ефикасна при лекуването на вируса, като това изказване стана директно, откакто фирмите Pfizer и BioNTech оповестиха, че техният претендент за Covid-19 ваксина също е посочил над 90% успеваемост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР